(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Kúpte mestské lesy, kúpte mestské lesy! Teraz so zľavou !!!
@ Aktuálne -> Verejná správa     Nov 07 2002 - 14:58 GMT
Predaj alebo dlhodobý prenájom Mestských lesov je jedna z podmienok úspešnej reštruktualizácie dlhovej zaťaženosti mesta. Vlani 19. decembra Vláda SR na svojom zasadnutí odmietla kúpiť väčšiu časť lesov, vedenie mesta vyhlásilo medzinárodný tender. Vo finálnej časti boli viacerí záujemcovia, hovorilo sa o dlhodobom prenájme. Nakoniec však nikto zo záujemcov svoj úmysel nespečatil kúpno-predajnou, alebo nájomnou zmluvou. Mesto sa však rozhodlo v ponuke predaja a prenájmu pokračovať, o čom svedčí i nasledujúca tlačová správa Magistrátu mesta Košice.

sl

(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) – Dvadsiatim fyzickým a právnickým osobám, ktoré v minulých mesiacoch prejavili záujem o lesný majetok Mesta Košice, poslal námestník primátora a predseda komisie na speňaženie lesného majetku Boris Farkašovský list s výzvou na ďalšie rokovanie. Keďže predchádzajúce kolo verejnej obchodnej súťaže neprinieslo výsledok, magistrát očakáva ďalšie rokovania .
Už 7. a 8. novembra budú mať záujemcovia, ktorí na výzvu zareagujú, možnosť osobne prerokovať podmienky, absolvovať due diligence i obhliadku lesného majetku. Do 22. novembra budú môcť predložiť svoje ponuky a následne zasadne komisia, ktorá ich vyhodnotí a odporučí najlepšieho uchádzača primátorovi.

Podmienky sa v porovnaní s prvým kolom verejnej obchodnej súťaže menia len v jedinej požiadavke. Pôvodná suma minimálne 660 miliónov korún sa znížila na hranicu minimálne 300 miliónov korún. Túto sumu budú musieť záujemcovia ponúknuť ako zálohovú platbu na predaj, prenájom, vytvorenie akciovej spoločnosti, alebo kombináciu všetkých troch foriem speňaženia lesného majetku.

Keďže termín 22. novembra je deň po rokovaní posledného mestského zastupiteľstva v tomto volebnom období, až nové zastupiteľstvo a nový primátor rozhodnú o tom, komu sa lesy prenajmú. Zmluvu o predaji alebo prenájme lesov môže primátor podpísať len po súhlasnom stanovisku mestského zastupiteľstva.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/