(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košičania sa sťažujú na drahé parkovanie
@ Aktuálne -> Doprava     Feb 02 2009 - 15:55 GMT
(SITA) - Už približne pol roka si v Košiciach záujemcovia nemôžu kúpiť parkovacie karty. Hovorkyňa košického magistrátu Lucia Mihoková na otázku agentúry SITA potvrdila, že mestská polícia nepredáva parkovacie karty po tom, čo prokurátor napadol všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o parkovaní v Košiciach a mestské zastupiteľstvo jeho protestu vyhovelo. Doložila, že na parkoviskách bez rámp je parkovanie zadarmo.

„V minulosti, ak mal vodič ročnú alebo polročnú parkovaciu kartu, mohol parkovať na mestských parkoviskách s rampami. Teraz sa parkovacia karta kúpiť nedá, hoci by to ľudí vyšlo lacnejšie. Za hodinu treba na takomto parkovisku platiť jedno euro. Kritická je situácia napríklad na Festivalovom námestí, kde je prakticky nemožné zaparkovať inde ako na platenom parkovisku s rampou. Chodí sem množstvo ľudí do práce a pri osemhodinovom parkovaní na platenom parkovisku je to denne veľká suma,“ sťažujú sa Košičania.

„Mesto pripravuje novú koncepciu parkovania v meste. Momentálne prechádza pripomienkovým konaním. Ak bude hotová, už by o nej mohlo rokovať februárové mestské zastupiteľstvo,“ povedala Mihoková.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/