(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
DPMK urobí prieskum cestovania MHD
@ Doprava -> DPMK     Feb 04 2009 - 10:20 GMT
(SITA) - Od druhej polovice februára a v marci bude Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) robiť rozsiahly prieskum o cestovaní v košickej Mestskej hromadnej doprave (MHD). Agentúru SITA o tom informovala konzultantka pre marketing DPMK Monika Murová."Chceme ním získať reálne údaje o vyťaženosti liniek a na ich základe pripraviť opatrenia na efektívnejšie cestovanie a využívanie vozového parku,“ povedal generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč.

Ako dodala Murová, počas prieskumu budú anketári na vybraných zastávkach zbierať údaje o prichádzajúcich a odchádzajúcich spojoch a ich vyťaženosti, dodržiavaní cestovného poriadku, pričom na najdôležitejších linkách budú prieskum robiť počas celého dňa, na ostatných len v čase rannej špičky, u spojov prepravujúcich ľudí do zamestnania sa to bude robiť pred začiatkom a na konci pracovnej zmeny. „Súčasťou prieskumu bude aj zber a vyhodnocovanie údajov z palubných počítačov dopravných prostriedkov, lebo pre stále častejšie dopravné zápachy v čase rannej a popoludňajšej špičky nie je možné dodržiavať odchody podľa cestovného poriadku najmä u autobusov,“ uviedla Murová. Doložila, že v rámci prieskumu budú zisťovať aj spokojnosť cestujúcich formou dotazníka, ktorý bude dostupný v druhej polovici februára na internete.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/