(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
BASKETBAL: Cohenová z Košíc do Besiktasu Istanbul
@ Aktuálne -> Šport     Feb 11 2009 - 15:57 GMT
(SITA) - Izraelská rozohrávačka Liron Cohenová už nie je hráčkou slovenského basketbalového šampióna Maximy Broker Košice. V utorok odletela do Turecka, kde sa hlásila vo svojom novom tíme Besiktase Istanbul. Po Nemke Linde Fröhlichovej a Američanke Cathrine Kraayeveldovej je to už tretia legionárka, ktorá dotiahla košický tím na desiate miesto v Eurolige, no musela sa rozlúčiť s dresom Maximy Broker

"Keďže v slovenskej extralige môžu byť na palubovke len dve zahraničné basketbalistky a nás dlhodobo trápia zranenia hráčok pod košom, budeme v nasledujúcich zápasoch využívať najmä pivotky Lawlessovú a Salkauskovú. Pre Liron by ostalo menej hracieho času, tak sme ju cez agentov ponúkli na hráčsky trh, " opisoval pre agentúru SITA situáciu v kádri Maximy Broker ich generálny manažér Daniel Jendrichovský a pokračoval:
"Dostali sme štyri ponuky. Tri z nich boli pre klub nezaujímavé, lebo garantovali len dobré finančné podmienky pre hráčku. Jedine ponuka z Besiktasu preberala na seba všetky záväzky nášho klubu. Vďaka tomu môžeme ušetriť finančné prostriedky na ďalšiu sezónu. Turecký prestupový termín sme stihli na poslednú chvíľu." Besiktas je po 13 kolách až na 5. mieste domácej najvyššej súťaže za tradičnými rivalmi z Fenerbahce a Galatasarayom a práve kvalitná rozohrávačka by im mala pomôcť vybojovať si miesto v niektorej z európskych klubových súťaží. "Liron sa v Košiciach veľmi páčilo. Diváci aj my sme si ju veľmi obľúbili. Najprv bola smutná, ale nakoniec odchádzala so slovami: ´Ak to má pomôcť klubu, rada to urobím.´ Ak nám to financie dovolia, radi by sme ju privítali aj v ďalšej sezóne," komentoval odchod populárnej rozohrávačky D. Jendrichovský.

Paradoxom je, že ani jedna zo zvyšnej trojice rozohrávačiek nebude môcť v prvom stretnutí nadstavbovej časti extraligy proti Prešovu nastúpiť. "Čarnoká má chrípku, berie antibiotiká a k dispozícii bude najskôr vo štvrtok. Minčíková sa podrobila dopredu plánovanej menšej operácii materského znamienka a Jalčovej sa v sobotňajšom zápase s Cassoviou opäť ozvalo koleno. Má v ňom cystu, z ktorej bude treba vytiahnuť vodu," dodal k lazaretu na košickej palubovke D. Jendrichovský. Je možné, že sa pre drobné zranenie až na sobotu odloží aj premiéra Lawlessovej v drese Maximy Broker. Keďže na Číkošovú a Jurčenkovú čakajú operácie, budú musieť slovenský majstrovský tím v prvom zápase nadstavbovej časti v Infiniti Aréne posilniť juniorky. "V sobotu proti Ružomberku by to už malo byť po zdravotnej stránke podstatne lepšie," povzdychol si nad chorobami a zraneniam skúšaným kádrom Maximy Broker generálny manažér Daniel Jendrichovský.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/