(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KSK ako prvý kraj má výborný medzinárodný rating
@ Aktuálne -> Región     Feb 16 2009 - 12:57 GMT
SITA) - Košický samosprávny kraj (KSK) ako prvý na Slovensku získal vysoké medzinárodné ratingové hodnotenie na úrovni A3 s výhľadom stabilný, ktorý mu udelila medzinárodná agentúra Moody´s. Na dnešnom rokovaní zastupiteľstva KSK generálny riaditeľ Moody´s Central Europe Peter Vinš slávnostne odovzdal certifikát o ratingu županovi Zdenkovi Trebuľovi. KSK má národný rating na úrovni Aa1.

„Tento medzinárodný rating je výborným vysvedčením hospodárenia a riadiaceho manažmentu nášho kraja. Som rád, že sme ho získali ako prví v rámci Slovenska,“
povedal Trebuľa.

Ako uviedol analytik Moody´s Miroslav Kňažko, pri analýze kládli akcent na fiškálnu politiku KSK a kraj bol úspešný, keď od roku 2005 udržiaval vyváženosť medzi príjmami a výdajmi.

„Očakávame, že výdavkovú striedmosť KSK zachová aj v budúcom období, ktoré je poznačené ekonomickou krízou. KSK musí prispôsobiť výdavky očakávanému poklesu príjmov a maximálne obozretne nakladať s prostriedkami vo výdavkovej časti,“ povedal Kňažko. Zároveň za slabé miesto označil hospodárenie nemocníc, ktorých zriaďovateľom je KSK a považuje ich za jedno z rizík negatívne ovplyvňujúcich hospodárenie. Podľa jeho vyjadrenia si kraj v budúcnosti nemôže dovoliť do nich ekonomicky vstupovať dotáciami tak ako dosiaľ. Za dobrý označil zámer KSK dať nemocnice do prenájmu strategickému partnerovi.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/