(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Dvaja Afričania z Košíc domov, na skúške ďalší - Coulibaly
@ Aktuálne -> Šport     Feb 18 2009 - 13:42 GMT
Káder slovenského futbalového klubu MFK Košice sa v jarnej časti Corgoň ligy 2008/2009 (v prípade A-tímu) či I. ligy (hrá v nej B-mužstvo MFK) môže rozrásť o afrických hráčov.

(SITA) - Káder slovenského futbalového klubu MFK Košice sa v jarnej časti Corgoň ligy 2008/2009 (v prípade A-tímu) či I. ligy (hrá v nej B-mužstvo MFK) môže rozrásť o afrických hráčov.


Až kvarteto futbalistov z "čierneho kontinentu" v minulých dňoch bolo či v súčasnosti je na skúške tímu z východu Slovenska. V solídnom svetle sa v drese B-mužstva MFK Košice ukazuje najmä 23-ročný ofenzívny stredopoliar z Alžírska Samy Hamla, ktorý bol v mládežníckom veku vo futbalovej akadémii Olympique Lyon a jeho súčasným klubom je US Alger v rodnej krajine. Hamlovi sa podarilo skórovať už v dvoch prípravných dueloch - proti Popradu i v utorok s Michalovcami. V spomenutom druhom dueli so Zemplínčanmi sa v zostave košického "béčka" objavil aj ďalší Afričan - 24-ročný stopér z Burkiny Faso Amadou Coulibaly. Naopak, v Košiciach už nerátajú s dvoma africkými futbalistami, ktorí boli v B-tíme MFK na skúške. Jeho dres si na jar s určitosťou neoblečú 21-ročný ľavonohý stredný obranca z Pobrežia Slonoviny Oka Hancka ani 19-ročný útočník z Konga Jeancy Bongombe.

"Týchto dvoch hráčov, ktorí boli u nás od minulého týždňa, sme už uvoľnili. Zhodli sme sa, že Hancka a Bongombe nie sú perspektívnymi futbalistami pre náš seniorský corgoňligový tím. Typologicky nezapadali do koncepcie našich nárokov na hráča A-mužstva MFK Košice. Alžírčana Hamlu budeme ešte ďalej testovať," cituje slová športovo-technického riaditeľa MFK Štefana Tarkoviča internetová stránka košického klubu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/