(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Karpatská nadácia rozdelila 26 555 eur na boj proti drogám
@ Aktuálne -> Rôzne     Feb 25 2009 - 12:18 GMT
SITA) – Karpatská nadácia v spolupráci s Východoslovenskou energetikou, a,s., v rámci grantového programu Independent podporila 11 projektov zameraných na protidrogovú prevenciu sumou 26 555,14 €. Ako dnes agentúru SITA informoval programový asistent Karpatskej nadácie Rastislav Král, program Independent je zameraný na protidrogovú prevenciu, ale i na pomoc už závislým osobám. Cieľovou skupinou sú najmä mladí ľudia z východného Slovenska

Osemčlenná komisia posudzovala projekty mimovládnych organizácií, základných a stredných škôl a centier voľného času Prešovského a Košického kraja. Tie sa mohli uchádzať o grant v maximálnej výške 2 655,51 € v oblasti primárnej prevencie a o grant v maximálnej výške 6 638,78 € v oblasti sekundárnej prevencie.

Pri posudzovaní projektov sa komisia zameriavala na to, či je prevencia komplexná a teda poskytuje informácie o drogovej problematike, o nepriaznivých dôsledkoch užívania návykových látok, či formuje odmietavé postoje a názory cieľovej skupiny na užívanie drog. Komisia sledovala, ako sa využívajú pokrokové metódy prevencie, akými sú moderné a zaujímavé techniky prezentovania problematiky a existujúcich riešení. V neposlednom rade si komisia všímala inovatívnosť projektov.

„V Karpatskej nadácii citlivo vnímame tému drogovej závislosti, ktorá väčšinou postihuje tých najmenej pripravených odolať jej, a to mládež. Verím, že aj vďaka alternatívam, ktoré ponúkajú podporené projekty, pomôžeme k lepšej informovanosti o tejto téme a prispejeme tým k odstraňovaniu nežiaducich javov v komunitách východného Slovenska,“ povedala riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/