(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto má šancu predať pozemky za vyše 16 miliónov eur
@ Aktuálne -> Verejná správa     Feb 26 2009 - 17:26 GMT
(SITA) – Predaj pozemkov mesta s rozlohou 50 hektárov za 16 596 959 eur (pol miliardy korún) anglickej developerskej firme schválili na dnešnom rokovaní poslanci košického mestského zastupiteľstva. Stalo sa tak na základe poslaneckého návrhu. Na zastupiteľstve pôvodne vystúpil primátor František Knapík len s informáciou, že anglická developerská spoločnosť Fordington LTD z Londýna prejavila záujem odkúpiť od mesta 50 ha pozemkov v katastrálnom území Nové ahanovce – ide o časť niekdajšieho Sadu mládeže a lesa medzi diaľničným privádzačom a sídliskom ahanovce. Ako vyplýva z informácie, spoločnosť tu chce postaviť zatiaľ bližšie nešpecifikované obchodné a zábavné centrum.

Podľa vyjadrenia Knapíka pre média ešte nič nie je isté a očakáva, že sa to stretne s nesúhlasom mimovládnych ochranárskych organizácií.

„V súčasnosti musí mesto vyhodnotiť environmentálne dopady, pretože ide o zelené a lesné plochy. Pozemky predáme len za podmienok výhodných pre mesto,“ zdôraznil Knapík s tým že sa na ich príprave pracuje. Doložil, že pre mesto by to bola v čase ekonomickej krízy slušná finančná injekcia, vďaka ktorej by sa nemuseli škrtať investičné projekty. Ako uviedol Knapík, pokiaľ nedôjde k nepredvídaným okolnostiam, transakcia by sa mohla uzavrieť v priebehu troch mesiacov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/