(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Hovoriace zvieratá
@ Kultúra -> Výstavy     Mar 04 2009 - 09:21 GMT
Hovoriace zvieratá je názov putovnej výstavy dedičstva a súčasnosti, ktorú otvoria vo Východoslovenskej galérii na Alžbetinej 22. Vernisáž sa uskutoční 9. marca o 17.hodine a výstava potrvá do 25.3. Medzinárodný projekt Animaliter odštartovalo mesto Štrasburg, ktoré je hlavným organizátorom. Projekt je financovaný s podporou Európskej Komisie. Zahàňa 8 európskych miest ( Brno, Praha, Košice,Varšava, Arad, Štrasburg, Barcelona, Debrecín ) v oblasti kultúrya ilustrácie.

Cieľom projektu je poukázať na rozmanitosť ilustračnej tvorby
v Európe počas stáročí cez tému hovoriace zvieratá. V rámci projektu sa uskutočnia mnohé aktivity ako sú výmenné pobyty ilustrátorov a knihovníkov, ilustračné workshopy a pod. Putovná výstava je jednou z hlavných aktivít projektu.Výstava predstavuje ilustrované knihy z jednotlivých miest od ich zrodu až po 21. storočie so zreteľom na tému. Výstava putuje po ôsmych európskych mestách od septembra 2008 do októbra 2009. V Košiciach sa v rámci projektu uskutoční okrem medzinárodnej putovnej výstavy aj žiacka výstava, ktorú organizuje Škola úžitkového výtvarníctva v spolupráci s mestom Košice.

Výstavy sa zúčastnia vybrané školy výtvarného zamerania ( ZUŠ Kováčska,ZUŠ Irkutská, Gymnázium S. Máraiho v Košiciach-výtvarná trieda a ŠÚV v Košiciach.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/