(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Legendárny Jon Lord
@ Kultúra -> Koncerty     Mar 05 2009 - 10:40 GMT
SITA) - Už o týždeň v Bratislave vystúpi legendárny klávesák a spoluzakladateľ skupiny Deep Purple Jon Lord. V budove Slovenského rozhlasu sa 11. a 12. marca predstaví so svojím projektom Concerto for Group and Orchestra. Symfonický orchester Slovenského rozhlasu i rockové kombo Emila Frátrika bude viesť šéfdirigent Southern Arizona Symphony Orchestra Martin Majkut. Lord okrem Concerta predstaví aj ukážku z diela Sarabande a skladby z repertoáru Deep Purple. Tie zaznejú v podaní poľskej muzikálovej speváčky a herečky Kasie Laskay a britského speváka, skladateľa Stevea Balsama a jeho skupiny The Storys. V sobotu 14. marca sa Lord a jeho projekt predstavia v Košiciach v Dome umenia.

V roku 1968 Lord stál pri založení skupiny Roundabout, ktorá o niekoľko týždňov zmenila názov na Deep Purple. V jednej z najvýznamnejších rockových skupín hral na klávesy. Projektu Concerto for Group and Orchestra, v ktorom začal spájať rockovú a klasickú hudbu, sa Lord začal venovať už pred 40 rokmi.
, Agentúru SITA informoval Raymond Kaňa z Doublehead Production.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/