(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Prezidentský kandidát Melník nedostane Cenu mesta Košice
@ Aktuálne -> Verejná správa     Mar 10 2009 - 19:41 GMT
SITA) - Poslanci na dnešnom pokračujúcom rokovaní mestského zastupiteľstva okrem iného prerokovali návrh ma udelenie Ceny mesta Košice pre jednotlivcov a kolektívy. Medzi navrhnutými kandidátmi bol aj kandidát na post prezidenta Milan Melník, no jemu cenu mesto neudelí. Poslanec Dušan Petrenka sa pýtal, prečo Melník nebude medzi ocenenými, podľa primátora Františka Knapíka je síce Melník košický rodák, no v súčasnosti nemá trvalé bydlisko v Košiciach, preto nemôže dostať cenu mesta. Na ďalšiu otázku poslanca Petrenku, aké sú kritériá na udelenie ocenenia, primátor neodpovedal. Cenu mesta Košice desiatim Košičanom a trom kolektívom slávnostne odovzdá primátor Knapík v máji počas Dní mesta Košice.

Poslanci vzali na vedomie správu o príprave rekonštrukcie suterénnych priestorov Historickej radnice na Hlavnej ulici. Správu predložil riaditeľ magistrátu Marek Kolárčik, ktorý okrem iného uviedol, že mesto na túto rekonštrukciu nemôže čerpať prostriedky z európskych fondov a momentálne hľadá zdroje. Okrem iného v suterénnych priestoroch má byť aj vináreň. Ako pre agentúru SITA uviedol riaditeľ Správy majetku mesta Košice Peter Herman, náklady na stavebnú časť rekonštrukcie sú okolo 1,2 milióna eur. Rekonštrukcia je rozdelená na niekoľko etáp, ukončená má byť do roku 2012.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/