(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
REC-PLAY prehliadka videotvorby mladých
@ Kultúra -> Podujatia     Mar 20 2009 - 10:45 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach (KOS) v spolupráci s Verejnou knižnicou J. Bocatia pripravujú pre milovníkov nekomerčných filmov zaujímavé podujatie pod názvom REC-PLAY - prehliadka videotvorby mladých s internetovou podporou. Uskutoční sa 28. marca 2009 (sobota) v čitárni Verejnej knižnice J. Bocatia na Hviezdoslavovej 5 v Košiciach od 9.00 hod.

Mnohí filmári ju doteraz poznali ako súťažnú prehliadku CINEAMA. Oproti predchádzajúcim ročníkom, bude tohoročná využívať možnosti modernej audiovizuálnej techniky a internetových služieb s podporou audio-videa a textovej komunikácie.


Program začína projekciou filmov od 9.00 do 12.00. Filmy si môžu záujemcovia postupne pozerať už od 20. marca na stránke www.rec-play.sk. Novinkou bude on-line prenos z rozborového seminára od 13.00 do 14.30, ktorého sa zúčastnia odborní lektori a autori filmov. Filmári, ktorí sa nemôžu zúčastniť rozborového seminára, budú mať možnosť komunikovať s lektormi od 14.30 do 15.30 formou chat-u, príp. videokonferencie.

Medzi autormi, ktorí sa do filmovej prehliadky zapojili, sú deti a mládež do 18 rokov, ktorí vyvíjajú svoju činnosť pri Centrách voľného času v Košiciach a divákov prekvapia peknými animáciami, v kategórii D –študenti filmových škôl sa prezentujú študenti Technickej univerzity z Fakulty umení, ktorí zaujmú nápaditými experimentmi. Ani toho roku nebudú chýbať študenti Súkromnej strednej filmovej školy s filmami na aktuálnu tému s protidrogovou tematikou. V kategórii A - neprofesionálnych tvorcov sa objaví dokument, experimenty ale aj hraný film. V rámci košického kraja sa okrem Košičanov a autorov z Košíc-okolia zapojili do prehliadky REC-PLAY aj mladí filmári zo Zemplínskej Teplice a jeden autor z Michaloviec, spolu 21 autorov a 5 tvorivých skupín s viac ako 40 príspevkami.

Po projekcii budú mať popoludní autori možnosť vypočuť si názory, ale aj dobre mienené rady odbornej poroty. Ani teraz nebude ľahké určiť tých najlepších, ktorých diela budú následne prezentované 26. apríla na krajskej súťažnej prehliadke CINEAMA v Rožňave.

Vstup na podujatie je voľný. Vítaní budú nielen autori filmov, ale aj všetci záujemcovia o filmovú tvorbu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/