(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košičania nechceli dať Zvolenu najmenšiu šancu
@ Aktuálne -> Šport     Mar 30 2009 - 11:50 GMT
(SITA) - Hokejisti HC Košice sa po roku opäť dostali do finále Slovnaft extraligy. V nedeľňajšom siedmom zápase semifinálovej série zdolali na vlastnom ľade hráčov HKm Zvolen 8:2 a vychutnali si ovácie zaplnených tribún Steel Areny.

Rozhodujúci duel mal byť podľa očakávaní najdramatickejší, napokon sa z neho vykľula jednoznačná záležitosť pre domácich, ktorých vo finále čaká Skalica. "Prvá tretina bola pre nás veľmi dôležitá, nechceli sme Zvolenu dať žiadnu šancu. Trochu nás ´vyhecovali´ vyhlásenia, že chce u nás zvíťaziť. Zvolen však nehral náročný hokej, súboje s Bystricou boli oveľa ťažšie. Súper len vyčkával na naše chyby a v predchádzajúcich súbojoch mu to aj vychádzalo. Dnes sme však premenili naše príležitosti a už v prvej tretine vyhnali Jána Laca z bránky," povedal jeden z najskúsenejších hráčov v košickej kabíne Peter Bartoš.

V druhej dvadsaťminútovke prišiel menší košický výkyv a z 5:0 bolo zrazu 5:2. Domáci na chvíľu prestali hrať a dovolili súperovi znížiť. "Za stavu 5:0 sme si možno už mysleli, že sa vzdajú. Zapli však na vyššie obrátky, my sme nevyužili presilovky, ktoré nás vyviedli z tempa. Dostali sme sa tým pod tlak. Gól Petra Húževku na 6:2 bol veľmi dôležitý, po ňom už súper vedel, že to veľký význam nemá," tvrdil Peter Bartoš, ktorý v nedeľu strelil svoj 200. gól v najvyššej slovenskej súťaži. Veľké oslavy však nechystá: "Ja štatistiky príliš nevnímam. Tieto míľniky sú určite pekné, ale mňa v tejto sezóne poteší iba jedna vec - zisk titulu."

Mužom série bol Rudolf Huna. Košický útočník dal v semifinále proti Zvolenu 3 góly a pridal 5 asistencií. Jeho nedeľňajší gól na 2:0 bol pre vývoj súboja veľmi dôležitý a zaradil sa medzi najkrajšie v extraligovom ročníku. Huna sa za bránkou zbavil protihráča, s pukom vykorčuľoval pred Laca, urobil ešte pohyb okolo vlastnej osi a zasunul puk do odkrytej časti bránky. "Ja hrám podobným štýlom, snažím sa natláčať spoza bránky. Protismernou kľučkou som asi zmiatol všetkých," popisoval tento presný zásah.

Košičania sa v predchádzajúcich zápasoch strelecky trápili, mnohé šance nedokázali premeniť. Dôležité pre nich bolo, že v rozhodujúcom stretnutí hrali disciplinovane. "Ak chceme predvádzať náš hokej, musíme byť na ľade piati korčuliari - potom to ide. Hrali sme dobre ako tím, po prvej tretine nám padol kameň zo srdca," priznal Huna. Najproduktívnejší Košičan v sezóne nemal vysnívaného finálového súpera. V boji o titul narazia "oceliari" napokon na Skalicu, s ktorou hrali v play-off v predchádzajúcich sezónach vo štvrťfinále a v semifinále. "Na finále si človek už súpera nevyberá. Je jedno, proti komu budeme hrať. Musíme bojovať, hrať našu hru, vzadu si počínať zodpovedne a potom môžeme uspieť," dodal Rudolf Huna.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/