(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Prvú splátku za odpad zaplatia Košičania poštovou poukážkou
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Mar 30 2009 - 14:23 GMT
(SITA) – Košičania - fyzické osoby, ktoré uhrádzajú poplatok za komunálny odpad mestu Košice cez SIPO, budú mimoriadne platiť prvú tohtoročnú splátku inak ako doteraz. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa košického magistrátu Lucia Mihoková, „spolu s platobným výmerom im tentoraz bude doručená aj poštová poukážka. Dôvodom je aktuálny prechod na nový softvér magistrátu pre spracovanie agendy tohto poplatku,“ vysvetlila vedúca oddelenia správy daní košického magistrátu Agnesa Bogačevičová. Šeky na úhradu prvej tohtoročnej splátky poplatku za komunálny odpad dostanú poplatníci v priebehu apríla. Prvú splátku treba zaplatiť najneskôr 30. apríla. Poplatok za komunálny odpad sa uhrádza štvrťročne.

Poštovú poukážku na úhradu prvej splátky poplatku za komunálny odpad je možné zaplatiť v pokladni kancelárie prvého kontaktu na magistráte nielen v hotovosti, ale aj bezhotovostne platobnou kartou. Šek možno uhradiť aj bankovým prevodom alebo na pošte. „Ide len o jednorazovú zmenu. Ïalšie tohtoročné kvartálne splátky už budú uhrádzané opäť doterajším spôsobom cez SIPO a v riadnych štvrťročných termínoch, teda najbližšie v júni,“ doplnila Bogačevičová.

Poplatok za komunálny odpad pre domácnosti v bytoch na sídliskách (tzv. paušálne spoplatňovaný zber) a pre poplatníkov v rodinných domoch, ktorí nevyužívajú množstvový zber, predstavuje 31,35 eura na osobu a rok.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/