(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
PO STOPÁCH CISÁRSKEJ POŠTOVEJ CESTY
@ Kultúra -> Výstavy     Apr 14 2009 - 10:40 GMT
„PO STOPÁCH STREDOVEKEJ KRÁ¼OVSKEJ-CISÁRSKEJ POŠTOVEJ CESTY“
výstava fotografií

Z workshopu, ktorý zorganizovalo Krajské osvetové stredisko ešte minulého roku pre neprofesionálnych fotografov a filmárov, pripravilo výstavu fotografií pod názvom „PO STOPÁCH STREDOVEKEJ KRÁ¼OVSKEJ-CISÁRSKEJ POŠTOVEJ CESTY“. Otvorenie sa uskutoční dňa 15. apríla 2009 o 16.30 v Galérii KOS na Strojárskej 3. Súčasťou programu bude aj premietnutie krátkych videozáznamov, v ktorých sa filmári snažili zachytiť priebeh podujatia a navštívené miesta historickej cesty. Poštovú cestu z historického hľadiska priblíži návštevníkom na vernisáži MUDr. Juraj Pálka.

Cieľom jesenného workshopu bolo umelecké fotografické a filmové zachytenie obcí a miest, pamiatok a okolitej prírody, ktoré sa nachádzali na Poštovej ceste a v súčasnosti patria podľa územného členenia do Košického samosprávneho kraja – Svinica, Dargov, Sečovce, Michalovce, Vinné.
Napriek premenlivému počasiu bol takmer celodenný maratón fotografovania a filmovania úspešne ukončený účasťou na kultúrno-spoločenskom podujatí v románsko-gotickom kostolíku vo Svinici v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva.

Výstava ponúkne záujemcom široké spektrum fotografických záberov na kultúrne pamiatky, ale aj pohľad do histórie Poštovej stredovekej kráľovsko-cisárskej cesty. Sprístupnená bude do 7. mája počas pracovných dní od 9.00 do 15.30.

Helga Tomondyová


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/