(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
ŽSR vyhlásili súťaž na údržbu a opravy zvršku a spodku
@ Aktuálne -> Doprava     Apr 22 2009 - 20:07 GMT
(SITA) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vyhlásili verejnú súťaž na výkony traťových strojov pri údržbe, opravách a rekonštrukciách železničného zvršku a spodku vo vlastnej sieti. Predpokladaná cena jeden a pol ročnej zákazky na zabezpečenie uvedených služieb predstavuje 3,568 mil. € bez dane z pridanej hodnoty. Súťaž je rozdelená na štyri časti v pôsobnosti oblastných riaditeľstiev ŽSR Košice a Trnava pre atrakčné obvody Banská Bystrica, Zvolen, Spišská Nová Ves, Košice, Trebišov, Trenčín, Žilina, Bratislava, Trnava a Nové Zámky. Termín na požiadanie o súťažné podklady je 7. mája, na predkladanie ponúk 26. mája a na otváranie obálok s ponukami 27. mája tohto roku. Pri vyhodnocovaní ponúk rozhoduje najnižšia cena. ŽSR o tom informovali v Úradnom vestníku Európskej únie.

ŽSR zriadila vláda SR ako štátny podnik začiatkom roka 1993 po rozdelení Československých štátnych dráh. V súlade s Projektom transformácie a reštrukturalizácie železníc na Slovensku sa 1. januára 2002 rozdelili na ŽSR a Železničnú spoločnosť. ŽSR odvtedy zabezpečujú výhradne správu a prevádzku železničnej dopravnej cesty, ako aj poskytovanie prepravných a dopravných služieb súvisiacich s jej obsluhou a zodpovedajúcich záujmom dopravnej politiky štátu. ŽSR disponujú základným imaním vo výške v prepočte 958,097 mil. €. K hlavnému predmetu ich činnosti patrí aj zriaďovanie a prevádzkovanie železničných, telekomunikačných a rádiových sietí, ale aj výstavba, úprava a údržba železničných a lanových dráh.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/