(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Karpatská nadácia a Nová Nádej pomôžu mladým nezamestnaným
@ Aktuálne -> Rôzne     May 14 2009 - 09:04 GMT
(SITA) – Cesta k sebestačnosti je názov projektu, ktorým chce Karpatská nadácia (KN) v spolupráci s občianskym združením Nová Nádej pomôcť mladým nezamestnaným. Ako dnes agentúru SITA informoval programový asistent KN Rastislav Král, v obci Somotor v stredu zorganizovali stretnutie za okrúhlym stolom, na ktorom sa zúčastnili zástupcovia samosprávy, štátnej správy a mimovládnych organizácií. „Cieľom stretnutia bolo predstaviť projekt združenia Nová Nádej s názvom Cesta k sebestačnosti zameraný na nezamestnanú mládež do 25 rokov, ktorá ukončila základnú školu, resp. predčasne ukončila školskú dochádzku alebo je s nízkym stupňom vzdelania zo znevýhodneného prostredia. Hlavným cieľom je poskytnúť vyváženú kombináciu školení, poradenstva a pracovnej praxe, ktorá účastníkovi pomôže rozvinúť zamestnanecké zručnosti v takej miere, aby mu to dovolilo efektívne vstúpiť do súťaže na trhu práce,“ uviedol Král. Stretnutie zároveň slúžilo na posilnenie miestnych väzieb OZ Nová Nádej na kľúčových predstaviteľov regiónu a na vytváranie nových partnerstiev pre úspešnú realizáciu projektu.

Stretnutie sa uskutočnilo v rámci projektu 4-3-2-1-Štart!, ktorý implementuje Karpatská nadácia na východnom Slovensku. Projekt je spolufinancovaný z Finančného mechanizmu EHP, Nórskeho finančného mechanizmu a zo Štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

Karpatská nadácia (KN) je jednou z piatich členských organizácií regionálnej cezhraničnej siete, ktorá poskytuje granty a technickú pomoc mimovládnym neziskovým organizáciám (MVO) a miestnym samosprávam hlavne na programy regionálneho ekonomického rozvoja a podporu cezhraničných aktivít. Podporuje rozvoj partnerstiev medzi súkromným a verejným sektorom vrátane cezhraničných a inter-etnických prístupov pri podpore regionálneho a komunitného rozvoja a predchádzaní konfliktom.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/