(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Za výber šiestich úradníkov zaplatil magistrát 33 000 eur
@ Aktuálne -> Rôzne     May 15 2009 - 08:49 GMT
(SITA) – Košický magistrát služby personálnych agentúr Adecco a Grafton Recruitment využil dosiaľ v šiestich prípadoch na obsadenie strategických vedúcich pozícií. Výdavky mesta na tieto služby predstavovali spolu približne 33-tisíc eur. Po nedávnej zmene rozpočtu mesta je zámerom samosprávy znížiť počet zamestnancov o desať percent a usporiť v roku 2009 na osobných nákladoch zamestnancov mesta a chode magistrátu vyše 600-tisíc eur. Uvádza to hovorkyňa košického magistrátu Lucia Mihoková v reakcii na otázky nezávislého mestského poslanca Eduarda Buraša.

Poslanec Buraš, ktorý nedávno odišiel z SDKÚ-DS, verejne kritizoval košický magistrát, že v čase krízy si na hľadanie zamestnancov objednal personálne agentúry, a žiada odstúpenie riaditeľa magistrátu Mareka Kolárčika. Chce, aby o tom rokovalo mimoriadne mestské zastupiteľstvo.


Podľa informácie Mihokovej v súvislosti s vyjadreniami poslanca Eduarda Buraša riaditeľ magistrátu Marek Kolárčik niekoľkokrát ponúkol poslancovi osobné stretnutie, aby si vykonzultovali veci, na ktoré má odlišný názor. „Pán poslanec neprejavil záujem, ale moja ponuka na stretnutie naďalej platí. Jeho vyjadrenia na adresu magistrátu však považujem za populistické a manipulatívne a jeho posledné verejné výroky na moju adresu sa ma veľmi dotkli. Tieto slovné útoky dám preveriť právnikom a zvážim podanie žaloby na ochranu osobnosti,“ uviedol riaditeľ Kolárčik.

Ako informovala Mihoková, zámer využiť služby personálnej agentúry na obsadenie kľúčových pozícií bol verejne deklarovaný vlani. Služby boli zahrnuté v schválenom rozpočte mesta na rok 2009. „Splnenie uznesenia mestského zastupiteľstva o redukcii počtu pracovníkov mesta o 10 percent do konca roka 2009 je možné zabezpečiť len vyššou kvalitou nižšieho počtu zamestnancov. Služby profesionálnych personálnych agentúr na obsadenie strategických pozícií využívajú mnohé inštitúcie na Slovensku aj v Európe,“ uvádza v tlačovej správe Mihoková s tým, že služby boli obstarané v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní. Vysvetlila, že magistrát vybral dve personálne agentúry, v záujme objektívnejšieho výberu a pre lepší záber na trhu. Služby personálnych agentúr využil magistrát v šiestich prípadoch na obsadenie strategických vedúcich pozícií v oblasti riadenia ľudských zdrojov, zahraničných investícií, štrukturálnych fondov, marketingu, práva a strategického financovania.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/