(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košický hudobný 24-hodinový maratón odštartuje 5. júna ráno
@ Kultúra -> Podujatia     Jun 01 2009 - 09:45 GMT
Päť pódií, 10 dídžejských spotov, 27 účinkujúcich a 24 hodín plných hudby rôznych žánrov ovládne 5. júna hlavné mesto Východu. Interpreti od Jany Kirschner, cez lokálpatriotov z Pudingu Pani Elvisovej až po kontroverzného rapera Rytmusa. A ešte omnoho viac.

V Košiciach sa pobeží hudobný maratón - odštartuje ho vo veľkom štýle a na nečakaných miestach invázia 10 dídžejov. Vzdialenosť medzi nimi bude približne 42 km (vzdialenosť nápadne sa podobajúca štandardnej maratónskej dåžke 42,195 km). Každý, kto bude chcieť vidieť všetkých desať DJ-ov, tak absolvuje svoj malý maratón.

Prvé mixované tóny zaznejú na takých miestach, akými sú napríklad vysokoškolské internáty, mestský park či okolie historického ståpu Immaculata. A to nie je všetko. DJ si v sprievode piatich členov SBS služby rozloží svoju aparatúru, vrátane neodmysliteľných gramcov a bohatej zbierky platní, na Krmanovej ulici 2. Na prvom poschodí terasy pred Miestnym úradom. Hudba sa tak bude šíriť priamo zo stredu známeho sídliska Luník IX.

K hudobnému festivalu patrí aspoň malá dávka adrenalínu. Strach z výšok bude musieť prekonať DJ, ktorý bude mixovať priamo na streche budovy predajne T-Mobile na Toryskej ulici č. 3 v Košiciach. Tóny jeho hudobnej produkcie rozozvučia okolie obchodného centra Galéria z výšky šiestich metrov.

Invázia potom odovzdá štafetu ďalej Spievajúcej fontáne na Hlavnej ulici, ktorú roztancujú každú hodinu Vodné GoGo víly.

Go-Go pre všetkých a zadarmo

V úlohe Go-Go víl vystúpia tanečnice zo známeho klubu ExtravaDansa. Aby však nedošlo k omylu, Go-Go neznamená automaticky nahotinky. V skutočnosti ide o efektné, dynamické tancovanie na rôznorodú hudobnú produkciu DJ-a. V Košiciach ním bude známa Spievajúca fontána. Z posledných úspechov klubu ExtravaDansa možno spomenúť účinkovanie na veľkolepej viedenskej šou Live Ball 2009, kde sa na pódiu stretli s osobnosťami zvučných mien ako Bill Clinton, Ivana Trump, Eva Longoria, Pamela Anderson a mnoho ďalších. V priestoroch viedenskej Radnice spoločne s baleťákmi z Wiener Staatsoper a topmodelkami z New Yorku vytvorili neuveriteľnú atmosféru pri otváracom ceremoniáli a spektakulárnej fashion show Patricie Field (štylistky zo Sex and the City). Svojím vystúpením tiež podporili prestížnu akciu zameranú na boj proti AIDS.

A potom to príde...

Záštitu nad jednotlivými hudobnými žánrami festivalu prevzali ambasádori – Rytmus z Kontrafaktu, Vilo z Pudingu pani Elvisovej a Smasho z Lavagance. Kým Rytmus reprezentuje hip-hop, Smasho je tvárou alternatívnej a Vilo veľvyslancom dance scény. Podľa toho sú rozdelené aj jednotlivé pódiá.

Najviac divákov sa očakáva na hlavnom pódiu na Dolnej bráne Hlavnej ulice. Od 17.00 zaburáca fanúšikmi košickej kapely Puding Pani Elvisovej. Nasledovať budú vždy po hodine Lavagance, Hex, Para a ako zlatý klinec nedávna držiteľka ceny OTO v kategórii speváčka, Jana Kirschner. Na samostatnom hip-hopovom pódiu v Infiniti aréne (od 18.00)


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/