(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Výstava: Martin Rosswog / Dejiny bývania vo Východoslovenskej galérii v Košiciach
@ Kultúra -> Podujatia     Jun 04 2009 - 11:40 GMT
Východoslovenská galéria Košice, Košický samosprávny kraj a LVR Krajinské múzeum Bonn vás pozývajú na výstavu Martin Rosswog / Dejiny bývania. Vernisáž výstavy sa uskutoční 4.6.2009 o 17.00. Kurátorom výstavy je Lothar Altringer. Výstava potrvá do 26.7.2009.

Martin Rosswog sa narodil v r. 1950 v Bergisch Gladbach pri Kolíne. V roku 1987 absolvoval štúdium na Štátnej akadémii umenia v Düsseldorfe u prof. Berda Bechera. Fotograf Martin Rosswog sa približne dvadsať rokov venuje téme života na vidieku v Európe. Dokumentuje pre regióny typické vidiecke interiéry a stavby, ktoré sa vytrácajú pod vplyvom progresívnej urbanizácie a moderny, vedúcej k schematizmu. Dodnes ako "work in progress" pracoval v 18 európskych krajinách od Fínska po Portugalsko, od Bieloruska po Írsko. Na tejto výstave stavia proti sebe dva tematické okruhy, ktoré určitým spôsobom korešpondujú: na jednej strane sú to tradičné formy bývania, typické regionálne bývanie, desaťročia života na rodnej hrude, na strane druhej štyri príklady, ako sa v Európe - z akýchkoľvek dôvodov, či už dobrovoľne, alebo z donútenia - ľudia presídľujú a pokúšajú sa v cudzine udomácniť.

Fotografie sú tak tichým, umeleckým príspevkom k v súčasnosti rozvírenej politickej diskusii o vyhnaní, strate domova a nárokov na stratené územia.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/