(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Karpatská nadácia dá štipendiá šiestim vysokoškolákom
@ Aktuálne -> Školstvo     Jun 05 2009 - 09:59 GMT
KOŠICE 5. júna (SITA) – Karpatská nadácia dnes vyhlásila, že udelí Štipendium Ludvíka Gazdaricu pre maturantov a študentov vysokých škôl z východného Slovenska, ktorí majú dobré študijné výsledky. Ročné štipendium na školský rok 2009/2010 vo výške 1 300 eur získajú traja uchádzači a tri uchádzačky. Všetky informácie pre záujemcov sú uverejnené na internetovej stránke www.karpatskanadacia.sk. Záujemcovia by mali prihlášku zaslať do 31. júla.

„Štipendium je určené najmä mladým ľuďom, ktorí sú aktívni a pripravení svojou dobrovoľníckou činnosťou podieľať sa na rozvoji svojej komunity či regiónu a majú jasný plán svojej budúcej kariéry, ktorú chcú budovať v regióne východného Slovenska,“ povedal Rastislav Král z Karpatskej nadácie. Výzva sa týka najmä študentov so znevýhodneným zázemím z Košického a Prešovského kraja. Štipendium Karpatskej nadácie podporí už po štvrtýkrát mladých ľudí z východného Slovenska.

Prostriedky na štipendium prišli na Slovensko vďaka daru Kanaďana Ludvíka Gazdaricu, syna rodákov zo Slovenska. „Ak sú nám nejaké miesto, komunita, naša rodina alebo priatelia blízki, nikdy by sme nemali na nich zabudnúť. Týmto hodnotám ma naučili rodičia. Aj v mene ich pamiatky sme sa s bratom Cyrilom rozhodli prostredníctvom Karpatskej nadácie vytvoriť fondy na finančnú podporu škôl a študentov z východného Slovenska.“ uviedol Ludvík Gazdarica.

Karpatská nadácia (KN) je jednou z piatich členských organizácií regionálnej cezhraničnej siete KN, ktorá poskytuje granty a technickú pomoc mimovládnym neziskovým organizáciám (MVO) a miestnym samosprávam hlavne na programy regionálneho ekonomického rozvoja a podporu cezhraničných aktivít. Podporuje rozvoj partnerstiev medzi súkromným a verejným sektorom vrátane cezhraničných.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/