(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Výstavbe chodníka pomohla petícia a aktivita starostu
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jun 15 2009 - 10:47 GMT
KOŠICE 15. júna (SITA) – Chodník okolo štátnej cesty prvej triedy I/50 v mestskej časti Košická Nová Ves, ktorá je výpadovkou na Michalovce, sa začne stavať ešte v tomto roku. Ako na sobotňajšom verejnom zhromaždení obyvateľov informoval starosta Dušan Petrenka a predseda petičného výboru Vladimír Gašpar, výstavba chodníka v celkovej dåžke vyše 600 metrov bude stáť okolo 63 000 eur. Tohto roku sa má vybudovať časť od začiatku vstupu do mesta až po Ortváňovú a v stavbe sa bude pokračovať na budúci rok.

Ako uviedol Gašpar, zmeniť pôvodné rozhodnutie mesta, ktoré výstavbu chodníka pre krízu nezaradilo do plánu na tento rok, pomohla petícia a aktivita starostu. Mestská časť na svoje náklady dala zhotoviť projektovú dokumentáciu a súhlasila, že uhradí aj polovicu z celkových nákladov.

Ako uviedol Petrenka, podarilo sa im presvedčiť primátora Košíc Františka Knapíka, ktorý tiež býva v tejto mestskej časti a bol tu aj starostom, že chodník je potrebný, lebo tu dochádza k vážnym, niekedy dokonca smrteľným nehodám. Petíciu za výstavbu podpísalo vyše tristo obyvateľov z Herlianskej ulice.

Štátna cesta I/50 vedúca cez Herliansku ulicu patrí k jednej z najfrekventovanejších a ročne tade prejde okolo šesť miliónov áut. Pritom približne tisíc obyvateľov denne musí chodiť po krajnici, keďže tu chýba chodník.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/