(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Šesť rokov za útok na policajtov autom
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 17 2009 - 08:22 GMT
KOŠICE 16. júna (SITA) – Na šesť rokov nepodmienečne odsúdil Okresný súd Košice I trinásťkrát súdne trestaného Mikuláša M. (33) z Košíc. Uznal ho vinným z marenia výkonu úradného rozhodnutia a útoku na verejného činiteľa. Muž v decembri 2004 za volantom Volkswagenu Bora nezastavil v Košiciach pri dopravnej bezpečnostnej akcii policajne hliadke. Policajti privolali posily a začali ho prenasledovať. Dostihli ho na Sídlisku dargovských hrdinov, kde unikajúci VW zablokovali dve policajné autá.

Podľa rozsudku Mikuláš M. v snahe uvoľniť si cestu vrazil pri cúvaní do policajného auta a ohrozil tým život a zdravie dvoch policajtov, ktorí v aute sedeli. V úteku pokračoval a aby ho policajti zadržali, šesťkrát vystrelili zo služobných zbraní. Neskôr vysvitlo, že Košičan utekal pred policajtmi, lebo mu už predtým súd uložil zákaz šoférovať na dva roky.

Súd uložil trest podľa asperačnej zásady, podľa ktorej sa pri odsúdení za dva a viac úmyselných trestných činov horná hranica trestnej sadzby pre trestný čin posudzovaný prísnejšie zvyšuje o jednu tretinu a trest súd musí uložiť v hornej polovici takto zvýšenej sadzby. Mikuláš M. sa na pojednávaní nevyjadril, či podá odvolanie, rozhodne sa v zákonnej lehote. Na procese sa bránil, že policajti narazili do neho a jeho auto vtedy už stálo na mieste. Jazdu bez vodičského preukazu nepopieral.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/