(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Na Jazero opäť začnú premávať električky
@ Aktuálne -> Doprava     Jun 18 2009 - 09:21 GMT
KOŠICE 18. júna (SITA) – Do mestskej časti a sídliska Nad jazerom v Košiciach bude v sobotu po rozsiahlej rekonštrukcii električkovej trate obnovená električková doprava. „V piatok urobíme posledné kontrolné práce, zároveň chceme odovzdať tento úsek do užívania a slávnostne po ňom pustiť na jazdu električku,“ povedal riaditeľ úseku techniky DPMK Peter Dečo. Ako informovala marketingová konzultantka Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Monika Murová, električková doprava bude v sobotu obnovená v plnom rozsahu a električky číslo 3, 7, 9 a R-2 budú premávať až na konečnú na Važeckej ulici, linka č. 4, ktorá pre rekonštrukciu premávala len po zastávku Ryba bude premávať v pôvodnom rozsahu až do Barce na konečnú zastávku Socha Jána Pavla II.

Dočasné zmeny v MHD si vyžiadala rekonštrukcia a modernizácii električkovej trate v úseku od Mosta VSS v smere na sídlisko Nad jazerom, ktorá sa začala 11. mája. Modernizovala sa trať v oboch smeroch v dåžke 800 metrov, rekonštrukcia stála približne 1,66 mil. eur.

„Išlo o najväčšiu rekonštrukciu a investíciu v uplynulých piatich rokoch. Som rád, že obyvateľom Nad jazerom ale aj všetkým cestujúcim môžeme odovzdať do užívania moderný úsek, ktorý zvýši bezpečnosť aj rýchlosť cestovania,“ uviedol generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/