(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: V sobotu štartuje 7. ročník košicko-senianskeho polmaratónu
@ Aktuálne -> Šport     Jun 19 2009 - 08:18 GMT
KOŠICE 20. júna (SITA) – Už siedmy ročník polmaratónu Košice - Seňa odštartuje v sobotu o 9:30 od Dolnej brány na Košickej hlavej ulici. Pre mnohých bežcov je tento polmaratón akýmsi štartom do cielenej tréningovej prípravy pred jesenným Medzinárodným maratónom mieru (MMM). Cestný beh je dlhý 21 097 m, pričom bežci absolvujú dva okruhy na košickej Hlavnej ulici. Okrem bežcov sa na túto trať vydá aj okolo osemdesiat on-line korčuliarov. Podujatie je súčasťou osláv 760. výročia prvej písomnej zmienky o obci Seňa.

Preteky si vyžiadajú čiastočné obmedzenie cestnej premávky v čase od 9:30 do 12:00 na trase Košice - Hlavná ulica – Južná trieda – štátna cesta I/68 – Seňa. Nad bezpečnosťou a plynulosťou dopravy budú počas tejto športovej akcie dohliadať policajti.

„Za vyše 80-ročnej existencie bol maratón v Košiciach spájaný s viacerými traťami, z ktorých najviac pamätá tá z Košíc do Sene a späť, keďže po prvýkrát ju bežci absolvovali už v roku 1926. Mnohým prirástla k srdcu a stala sa synonymom tohto podujatia. Tu je niekde potrebné hľadať dôvody jej znovuzrodenia, i keď teraz v podobe polmaratónu, ktorý organizujeme od roku 2003, vždy na začiatku leta so štartom v centre Košíc a cieľom v slávnostne odetej Seni,“ vysvetlil výkonný riaditeľ Progress Promotion Košice Branislav Koniar.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/