(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Pojednávanie o vražde dôchodcu odročili, rozsudok bude v júli
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 23 2009 - 09:31 GMT
KOŠICE 22. júna (SITA) - Na Okresnom súde Košice I pokračovalo dnes pojednávanie s Rastislavom H. (26) z Bidoviec, obžalovaným z vraždy 67-ročného dôchodcu. Súd vypočul dvoch svedkov a dvoch znalcov. Proces potom odročil na júl, kedy by mohol vyniesť rozsudok.

Rastislava H. už okresný súd v novembri 2008 uznal vinným a uložil mu mimoriadne znížený trest 17,5 roka väzenia. Krajský súd však rozsudok zrušil a nariadil okresnému súdu doplniť dokazovanie Podľa obžaloby mladý muž vo februári 2008 usmrtil dôchodcu v jeho byte na Petzvalovej ulici v Košiciach desiatkami rán kuchynskými nožmi a vidličkou, ako aj údermi do hlavy drevenou guľou. Rastislav H. na súde tvrdil, že celý konflikt spustil dôchodca, lebo ho chcel násilím prinútiť k sexu.

Súd dnes vypočul mladíka, ktorého polícia z vraždy podozrievala ako prvého a niekoľko dní strávil v cele. Doplatil na to, že zverejnil svoje telefónne číslo na televíznom chate s otázkou, či nejde niekto von. Dôchodca mu potom volal na jeho mobilný telefón. Mladík tvrdil, že mal od neho iba zmeškané hovory. „Nikdy sme sa spolu nerozprávali ani sa nestretli,“ povedal.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/