(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Odvolacie konanie s vodičom sanitky
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 25 2009 - 08:36 GMT
KOŠICE 24. júna (SITA) – Na Krajskom súde v Košiciach je na štvrtok naplánované odvolacie konanie s vodičom prepravnej zdravotnej firmy 24-ročným Tomášom K. Sanitkár podľa obžaloby v marci 2007 spôsobil v Košiciach smrteľnú nehodu. Krajský súd bude rozhodovať o odvolaní prokurátora proti rozsudku Okresného súdu Košice II, ktorý v auguste 2008 obžalovaného oslobodil v plnom rozsahu s tým, že neporušil žiadne predpisy.

Tomáš K. riadil sanitné vozidlo po Triede SNP v Košiciach so zapnutým výstražným svetelným a zvukovým zariadením. Pred križovatkou so Šafárikovou ulicou prešiel na červenú a zrazil sa so Škodou Favorit, ktorej vodič mal zelenú. Po náraze sanitka zrazila chodca - 72-ročného Ladislava, ktorý zraneniam na mieste podľahol. Zranený bol aj vodič škodovky a spolujazdec v sanitke.

Prokuratúra obžalovala Tomáša K. z usmrtenia. Tvrdila, že na použitie majáka nemal dôvod, lebo neprevážal žiadneho pacienta, len odobratú krv.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/