(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Hlavnú cenu krajského kola AMFO získal Vladimír Mulik
@ Aktuálne -> Rôzne     Jun 25 2009 - 08:41 GMT
KOŠICE 24. júna (SITA) – Hlavnú cenu krajského kola súťaže fotografov AMFO 2009 získal Vladimír Mulik. Ako agentúru SITA informovala odborná pracovníčka Košického osvetového strediska Helga Tomondyová, do krajského kola sa tento rok zapojilo 92 autorov so 402 farebnými a čiernobielymi fotografiami. Odborná porota, ktorej predsedal Miroslav Pfliegel, vybrala na výstavu 167 fotografií od 82 autorov. Vernisáž diel je dnes v košickej Rotunde na Zbrojničnej ulici. Najlepšie ocenené práce budú reprezentovať náš kraj na celoštátnej súťaži AMFO, ktorá sa uskutoční na jeseň v Banskej Bystrici. Výstava v Rotunde potrvá do 10. júla.

„Tematické zameranie fotografií je rôznorodé, objavujú sa osvedčené námety krajiny, detaily architektúry, techniky, menej je zastúpený portrét, akt a reportážna fotografia. „Milo nás prekvapila kategória autorov do 16 rokov, ktorá nám ukázala, že tí najmladší sa pozerajú na svet s otvorenými očami a ich pohľady sú zaujímavé. Trochu slabšie sa javila B - kategória od 16 do 21 rokov, ktorá bola tento rok zastúpená aj menším počtom autorov. V tejto vekovej skupine výrazne zaujala Kristína Vavreková tematikou portrétu a aktu. Jednoznačne najsilnejšou zostáva kategória autorov nad 21 rokov. Svojimi kolekciami upútali už vyspelí a dobre známi autori ako napríklad Ján Zahornacký, Štefan Lipták, ¼ubka Kremeňová a ďalší. Najviac porotu zaujala jednoduchá dvojica fotografií Vladimíra Mulika.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/