(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
POLÍCIA: Krátili dane, obvinili vyše sto páchateľov
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 30 2009 - 15:09 GMT
KOŠICE 30. júna (SITA) - Košická polícia dnes obvinila až 103 páchateľov zo zločinu krátenia dane a poistného formou spolupáchateľstva. Spôsobili škodu za viac ako jeden milión eur. Ako dnes na tlačovej besede informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva PZ Košice Rastislav Jedinák a vyšetrovateľ Tomáš Bačo, všetci sú stíhaní na slobode. Podľa Jedináka ide o výnimočne rozsiahly prípad, čo do počtu páchateľov a obvinených, ale aj výšky škody pokiaľ ide o ekonomické trestné činy.

Na základe príkazu Okresného súdu Košice II boli vykonané štyri domové prehliadky u osôb, ktoré údajne zabezpečovali výrobu fiktívnych faktúr. Polícia zaistila počítače, ktoré podrobia znaleckému skúmaniu, aj päťdesiat pečiatok rôznych firiem. Ako informoval Bača, traja obvinení Košičania – M.Š., R.Š. a J.Ï. - vystavovali fiktívne faktúry, ktoré od nich kupovali rôzne podnikateľské subjekty za jedno až dve percentá, neoprávnene ich zahrnuli do účtovníctva, hoci de facto nijaký tovar nekúpili, a tak krátili základ dane a znižovali svoju daňovú povinnosť za roky 2007 a 2008. Za to im hrozí trest odňatia slobody od sedem do 12 rokov. Kupcom fiktívnych faktúr hrozí trest odňatia slobody od jedného do ôsmich rokov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/