(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Žiadosti o pôžičku na zateplenie prijímajú štyri mestské časti
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jul 03 2009 - 14:02 GMT
KOŠICE 3. júla (SITA) – V Košiciach sú štyri mestské časti vykonávateľmi vládneho programu zatepľovania podľa novely zákona o Štátnom fonde rozvoja bývania (ŠFRB). Ako uviedol pre agentúru SITA vedúci komunikačného referátu košického magistrátu Jaroslav Vrábeľ, záujemcovia sa so žiadosťami majú obracať na mestskú časť Staré Mesto pre okres Košice I, mestskú časť Západ pre okres Košice II, mestskú časť Dargovských hrdinov pre okres Košice III a mestskú časť Juh pre okres Košice IV.

Ako informoval Štefan Bial, miestny úrad Staré Mesto vybavuje žiadosti aj pre mestské časti Džungľa, Kavečany, Sever, Sídlisko ahanovce, ahanovce-obec. Na vytvorenom pracovisku podajú všetky potrebné informácie pre prípravu a podanie žiadosti. Už prijali štyri žiadosti – tri od spoločenstiev vlastníkov bytov, jednu od bytového družstva. Uchádzači žiadajú od 150 000 € do 330 000 €.

Jana Šramková z úradu mestskej časti Západ informovala, že od prvého júla do dnes boli podané tri žiadosti od správcov a spoločenstiev vlastníkov bytov, uchádzajú sa o príspevky od 165 000 € do 265 000 €.

Oddelenie životného prostredia, výstavby a podnikateľskej činnosti úradu mestskej časti Dargovských hrdinov posudzuje žiadosti o podporu pre mestské časti Dargovských hrdinov a Košická Nová Ves. „Za prvé dva dni boli podané dve žiadosti. Jeden žiadateľ bolo spoločenstvo vlastníkov bytov a druhým SBD Košice III. Žiadajú spolu o 302 726 eur,“ informovala starostka Monika Smolková.

Mestská časť Košice Juh má vyčlenené pracovisko s kompetentným zamestnancom na prijímanie žiadostí. Ako informovala Edita Halajová z oddelenia výstavby, prijímajú žiadosti mestských častí Juh, Šebastovce, Krásna, Barca, Nad Jazerom, Vyšné Opátske. Zatiaľ o poskytnutie úveru z vládneho programu zatepľovania požiadalo spoločenstvo vlastníkov bytov.

Úrady poskytnú záujemcom všetky potrebné informácie a podklady, ako aj žiadosti, ktoré sú zverejnené aj na internetových stránkach ministerstva výstavby a ŠFRB.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/