(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: V Košiciach nadránom znovu horeli autá
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 09 2009 - 14:07 GMT
KOŠICE 9. júla (SITA) - V Košiciach znovu horeli autá. Dnes nadránom o 03.00 zatiaľ neznámy páchateľ pred blokom na Čordákovej ulici podpálil Mercedes 270. Tridsaťosemročnému majiteľovi spôsobil škodu 15-tisíc eur. Oheň sa však rozšíril aj na ďalšie autá. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, na Toyote Carina vznikla škoda 1 200 eur a na Honde City 15-tisíc eur. Plamene čiastočne poškodili aj Renault Megane, škody vyčíslili na 350 eur a na Citroëne C3 na tisíc eur. Pri požiari nebol nikto zranený. Celkové škody sú minimálne 32 550 eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre všeobecné ohrozenie. Páchateľom hrozí trest štyri až 10 rokov.

Pre vysoký nárast požiarov áut zriadili na košickom krajskom riaditeľstve špeciálnu vyšetrovaciu skupinu. Objasňovanie týchto prípadov je veľmi náročné. Ako uviedla Demjanovičová, zatiaľ nezistili, že by išlo o organizovaný zločin, či súvis medzi jednotlivými prípadmi. Predpokladá sa, že v prípadoch figurujú viacerí páchatelia a motívom je prevažne pomsta. V mnohých prípadoch ani poškodení policajtom nedokážu dať možné indície.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/