(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Hasiči v noci pre únik plynu evakuovali päť domov
@ Aktuálne -> Zdravie     Jul 24 2009 - 08:27 GMT
KOŠICE 24. júla (SITA) – Pre veľký únik plynu košickí hasiči v spolupráci s políciou museli v noci evakuovať štyri dvojpodlažné bytové domy a obyvateľov jedného rodinného domu na Vihorlatskej ulici v košickej lokalite Podhradová.

Ako dnes agentúru SITA informoval dôstojník operačného strediska HaZZ Košice Vojtech Tóth, „o asistenciu nás okolo pol jedenástej v noci požiadali plynári, ktorí na potrubí odstraňovali poruchu. Išlo o masívny únik plynu zo skorodovaného potrubia s priemerom približne sedem centimetrov, v ktorom bola diera asi 10 krát päť centimetrov. Jednotka pripravila všetko na zásah v prípade vzniku požiaru, čo sa našťastie nestalo. Po dohode s plynármi a políciou hasiči pomáhali evakuovať okolo dvadsať ľudí z ohrozených štyroch bytových a jedného rodinného domu,“ informoval Tóth. Hasiči zotrvali na mieste takmer do tretej ráno.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/