(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Mesto sa neobáva protestu prokurátora za platené parkovanie
@ Aktuálne -> Doprava     Jul 28 2009 - 08:30 GMT
KOŠICE 27. júla (SITA) – Mesto Košice, ktoré od prvého augusta zavádza platené parkovanie v širšej časti centra, sa neobáva protestu prokurátora, či dokonca podania na Ústavný súd SR.
Hovorkyňa košického magistrátu Lucia Mihoková to uviedla v súvislosti s dnešným podaním generálneho prokurátora, ktorý na ústavnom súde napadol Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) bratislavskej mestskej časti Staré Mesto, týkajúce sa poplatkov za parkovanie. „Mesto prenajíma parkovacie miesta a parkoviská obchodnej spoločnosti Správa majetku mesta Košice, s.r.o., ktorá bude na základe živnostenského oprávnenia ako podnikateľskú činnosť prevádzkovať parkoviská ako službu a vyberať poplatok za parkovanie. Nový systém plateného parkovania v Košiciach neupravuje mesto všeobecne záväzným nariadením a samospráva od vodičov platby za parkovanie vyberať nebude,“ povedala Mihoková.

Mesto pred poldruha rokom vyhovelo protestu prokurátora, ktorý napadol košické VZN o spoplatnení parkovania a zrušilo ho. Odvtedy sa v Košiciach za parkovanie na uliciach neplatilo, iba na parkoviskách s rampovým systémom. Od prvého augusta sa bude za parkovanie platiť jedno euro za každú začatú hodinu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/