(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
VODNÉ PÓLO: Reprezentácia v auguste na troch medzinárodných turnajoch
@ Aktuálne -> Šport     Jul 29 2009 - 15:16 GMT
Nominácia slovenskej vodnopólovej reprezentácie na VT v Novákoch a medzinárodný turnaj v Turecku
KOŠICE 29. júla (SITA) - Slovenská mužská vodnopólová reprezentácia pod vedením nového trénera Romana Poláčika začne už v prvej polovici augusta s prípravou na sezónu 2009/2010. Po krátkom výcvikovom tábore v Novákoch, ktorý sa uskutoční od 10. augusta, sa slovenský tím presunie do Turecka, kde sa predstaví na medzinárodnom turnaji okrem domáceho výberu aj s Holandskom, Francúzskom, Slovinskom a semifinalistom práve prebiehajúcich MS v Ríme Srbskom.

V nominácii na tento turnaj figuruje okrem brankárov Michala Gogolu a Michala Hrušku ďalších desať známych vodnopólových mien. Po kratšej prestávke sa v slovenskom reprezentačnom tíme predstaví aj center Alexander Nagy (chýbal na ME 2008 v Malage, pozn. SITA), ktorý sa po štrnástich rokoch "legionárčenia" vrátil do rodných Košíc a bude hrávať vo farbách majstrovského tímu ČH Hornets. Hlavný kormidelník Roman Poláčik plánuje do tímu zaradiť aj jedného z dvojice mladých hráčov. "Uvažujem nad Marekom Molnárom a Sebastiánom Nagyom. Jeden z nich by mal s nami cestovať aj do Turecka. Obaja sú to talentovaní mladíci a verím, že ukážu, čo je v nich," povedal pre agentúru SITA tréner Poláčik.

Po návrate z Turecka absolvujú Slováci opäť krátke sústredenie, tentoraz v Trebišove a odtiaľ sa presunú do Slovinska na ďalší turnaj, kde slovenský tím preveria okrem domáceho mužstva aj Turci a Francúzi. Rovnaké obsadenie bude mať aj Dunajský pohár, ktorý sa koncom augusta (28. - 30. augusta 2009) uskutoční v Trebišove.

Roman Poláčik pri svojom nástupe na post reprezentačného trénera deklaroval, že dvere do národného tímu budú mať otvorené všetci hráči, ktorí sa o to svojimi výkonmi prihlásia. "V súvislosti s výberom Slovenska som oslovil veľké množstvo hráčov. Pozitívom je, že ani jeden z nich nepovedal slovenskej reprezentácii nie a dokonca sa mi niektorí hráči ozvali sami," prezradil bývalý dlhoročný reprezentant Československa a Slovenska Roman Poláčik, ktorého prvou dôležitou skúškou bude budúcoročná kvalifikácia o postup na majstrovstvá Európy 2010 do Chorvátska.

Nominácia slovenskej vodnopólovej reprezentácie na VT v Novákoch a medzinárodný turnaj v Turecku (10. - 16. augusta):
Brankári: Michal Gogola (NCHZ Nováky), Michal Hruška (Slávia UK Bratislava)

Hráči v poli: Lukáš Seman (Jug Dubrovník/Chorv.), Juraj Zaťovič (VK Primorac Kotor/Č. Hora), Andrej Janíček (CW Sevilla Emasesa/Šp.), Michal Kratochvíl, Jozef Hrošík (obaja NC Patras/Grécko), Alexander Nagy, Martin Palaščák, Martin Kolárik, Peter Nižný, Miroslav Grutka (všetci ČH Hornets Košice), Sebastián Nagy alebo Marek Molnár (obaja ŠKP Košice)


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/