(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Vo štvrtok definitívny verdikt v kauze vrážd pre poistky
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 04 2009 - 08:26 GMT
KOŠICE 3. augusta (SITA) - Krajský súd v Košiciach by mal vo štvrtok rozhodnúť o odvolaní Maroša K. (31) proti rozsudku Okresného súdu Košice I z novembra 2008, ktorý bývalého stredoškolského učiteľa uznal vinným z prípravy troch úkladných vrážd a odsúdil ho na 11 rokov väzenia. Na predchádzajúcom verejnom zasadnutí koncom júna súd oznámil, že pred verdiktom si vyžiada bližšie informácie o viacerých svedkoch, ktorí obžalovaného usvedčujú.

Podľa obžaloby Maroš K. v roku 2007 plánoval vraždu troch osôb vo veku od 17 do 19 rokov. Išlo o študentov strednej priemyselnej školy v Košiciach, na ktorej učil predtým, ako začal pracovať na pozícii sprostredkovateľa poistenia. Motívom prípravy vrážd boli údajne životné poistky potenciálnych obetí. Podľa záverov vyšetrovania Maroš K. dal v auguste 2007 jedného zo študentov poistiť pre prípad smrti úrazom s tým, že ak by došlo k poistnej udalosti, bol by prijímateľom poistného plnenia a dostal by skoro milión korún (vyše 33- tisíc eur). Prokuratúra tvrdí, že tak chcel postupovať aj v ďalších dvoch prípadoch. Na fyzickú likvidáciu študentov podľa obžaloby navádzal 19-ročného Martina G. (tiež študenta priemyslovky) a 26-ročného Pavla K. z Košíc. Ponúkal im za to takmer 10-tisíc eur. Dvojica si sprostredkovateľa poistenia tajne nahrala a začala ho vydierať. Bývalý učiteľ na nich pod nátlakom prepísal svoje auto. Keď vydieranie pokračovalo, Maroš K. to oznámil polícii, ktorá potom začala vyšetrovať aj jeho. Martina G. a Pavla K. už súd odsúdil za vydieranie, dostali podmienečné tresty. Maroš K. sa celý proces bráni, že kauza je komplotom jeho bývalých študentov, ktorí ho chceli pripraviť o majetok.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/