(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Mesto dá v čase krízy prácu 50 nezamestnaným
@ Aktuálne -> Verejná správa     Aug 12 2009 - 10:15 GMT
KOŠICE 12. augusta (SITA) - Správa mestskej zelene v Košiciach prijme v čase krízy v rámci programu na podporu vytvorenia nového pracovného miesta 50 zamestnancov. Agentúru SITA informoval vedúci komunikačného referátu mesta Košice Jaroslav Vrábeľ. Od začiatku augusta nastúpilo 44 nových pracovníkov, ďalší šiesti pribudnú v krátkom čase. Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Košiciach poskytne Správe mestskej zelene na nových zamestnancov príspevok. Evidovaní nezamestnaní nemajú dostatočný záujem o aktivačné práce, Správa mestskej zelene sa podľa riaditeľa Františka Tampla rozhodla prijímať do pracovného pomeru uchádzačov o zamestnanie v rámci programu na podporu vytvorenia nového pracovného miesta. Noví záhradníci majú v náplni práce bežnú údržbu zelene, čistenie, upratovanie a podobne.

Správa mestskej zelene v Košiciach získa na nových zamestnancov od košického úradu práce príspevok, ten podľa zákona dostáva zamestnávateľ, ktorý na vytvorené pracovné miesto prijme do pracovného pomeru uchádzača o zamestnanie vedeného v evidencii úradu práce najmenej tri mesiace. Zamestnávateľ má povinnosť udržať vytvorené pracovné miesto pre uchádzača o zamestnanie najmenej 12 kalendárnych mesiacov. Celkové ročné náklady na prijatie do pracovného pomeru 50 uchádzačov o zamestnanie v rámci tohto projektu sú 296 713 €. Úrad práce prispieva maximálne do 50 percent rozpočtu mzdových prostriedkov a odvodov, čo v tomto prípade predstavuje za rok 132 035 €. Ročné náklady mesta budú 164 678 €.

Správa mestskej zelene má v súčasnosti 347 zamestnancov, z toho 61 technicko-hospodárskych pracovníkov a 286 zamestnancov v robotníckych profesiách. Z toho 133 záhradníkov, vrátane 44 nových, udržiava a čistí zeleň v mestských častiach Staré mesto, Sever, ahanovce, Západ, Dargovských hrdinov, Juh a Nad jazerom. Správa má vytvorených aj 120 miest v rámci aktivačnej činnosti, aktuálne je obsadených 95.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/