(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
HER¼ANY: V medzinárodnom tábore 20 talentovaných detí
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Aug 18 2009 - 09:38 GMT
KOŠICE 18. augusta (SITA) – Na tanec, hudbu a výtvarný prejav je zameraný piaty ročník medzinárodného letného tábora pre mimoriadne nadané deti v Herľanoch pri Košiciach. Ako agentúru SITA informovala Katarína Čižmáriková, viceprezidentka košickej organizácie Soroptimist, v tábore, ktorý sa začal v pondelok, strávi týždeň 20 talentovaných detí z Poľska, Česka, Maďarska, Ukrajiny a Slovenska. Na záver pobytu 22. augusta sa uskutoční slávnostný finálový večer v košickom Českom centre, kde účastníci predvedú umelecké pásmo, ktoré pripravia počas pobytu. V priebehu týždňa navštívia viaceré kultúrne pamiatky a prírodné krásy východného Slovenska, informovala Čižmáriková.

Tábor pre deti talentované v umeleckej oblasti sa predchádzajúce štyri roky konal v prímestskej rekreačnej oblasti Košíc na Zlatníku, podporili ho Medzinárodný višegrádsky fond, Mesto Košice, Nadácia Pro Cassovia, mestské časti Košice-Staré Mesto a Košice-Západ. S myšlienkou usporiadať takýto tábor prišla v roku 2005 herečka ¼uba Blaškovičová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/