(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Správa mestskej zelene dala prácu päťdesiatim nezamestnaným
@ Aktuálne -> Verejná správa     Aug 19 2009 - 14:47 GMT
Úrad práce prispeje na mzdy nových zamestnancov košickej správy mestskej zelene sumou vyše 132 000 eur. Noví zamestnanci budú mať na starosti údržbu zelene, čistenie aj upratovanie. Správa je prvým mestským podnikom s podobným projektom.
KOŠICE 19. augusta (SITA) – Správa mestskej zelene (SMZ) v Košiciach v rámci programu na podporu vytvorenia nových pracovných miest dala prácu 50 nezamestnaným, z ktorých už 46 pracuje, jeden nastúpi vo štvrtok, ostatní si ešte vybavujú vstupné formality. Ako informoval vedúci komunikačného odboru Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Košiciach Jaroslav Vrábeľ, Správe mestskej zelene poskytne úrad na nových zamestnancov príspevok na podporu vytvorenia nového pracovného miesta.

Celkové ročné náklady Správy na prijatie do pracovného pomeru 50 uchádzačov o zamestnanie predstavujú 296 713 €. V rámci rozpočtu mzdových prostriedkov sa pre nových pracovníkov ráta s minimálnou mzdou, pričom pre koordinátorov a najvýkonnejších zamestnancov je plánovaný motivačný príplatok do 10 percent mzdy. Úrad práce prispieva maximálne do výšky 50 percent rozpočtu mzdových prostriedkov a odvodov, čo v tomto prípade predstavuje za rok sumu 132 035 €. Ročné náklady mesta, resp. SMZ budú 164 678 €. Noví zamestnanci, prijímaní do profesie záhradník, majú v náplni práce bežnú údržbu zelene, čistenie, upratovanie atď. Vrábeľ doložil, že SMZ je zatiaľ prvým mestským podnikom, ktorý realizuje takýto projekt. Zamestnávateľ má povinnosť udržať vytvorené pracovné miesto pre uchádzača o zamestnanie počas najmenej 12 kalendárnych mesiacov.

„Zámerom využitia príspevku od úradu práce na prijatie nových zamestnancov je skvalitnenie životného prostredia v našom meste. Vzhľadom na súčasné ekonomicky i sociálne náročné obdobie je naším cieľom umožniť uchádzačom o zamestnanie uplatniť sa v pracovnom procese," vyjadril sa primátor Košíc František Knapík.

Správa mestskej zelene má v súčasnosti 347 zamestnancov, pričom 61 je technicko-hospodárskych, a 286 ľudí zamestnáva v robotníckych profesiách, z toho je 133 záhradníkov. Má vytvorených aj 120 miest v rámci aktivačnej činnosti, z toho aktuálne je obsadených 95, pričom denne pôsobí v teréne priemerne 21 aktivačných pracovníkov a venujú sa najmä udržiavaniu čistoty. Správa sa stará o čistotu a údržbu zelene v mestských častiach Staré mesto, Sever, ahanovce, Západ, Dargovských hrdinov, Juh a Nad jazerom.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/