(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
micro.Wilsonic prinesie do Košíc putovný európsky eko projekt
@ Kultúra -> Koncerty     Aug 28 2009 - 09:37 GMT
Už tento víkend zažijú Košičania zastávku turné Energy Union. Kvalitný program vyvrcholí vystúpením legendárnych Coldcut na špeciálnom vydaní akcie micro.Wilsonic, ktorý sa v metropole východu uskutoční prvýkrát. V atraktívnom prostredí Historickej radnice Coldcut podporia mladé talenty lokálnej scény. Putovnú eko kampaň Energy Union podporuje aj nezisková organizácia Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013, v rámci environmentálnej línie projektu KOŠICE INTERFACE 2013.

Energy Union predstavuje koncept inteligentnej energie a upozorňuje na problém klimatických zmien. Kladie dôraz na inteligentný životný štýl, zodpovednú politiku, obnoviteľnú energiu a revolučné zelené technológie ako na prostriedky, ktoré prispievajú k trvalo udržateľnej budúcnosti.

Kampaň v Košiciach otvorí výstava v špeciálne upravenom železničnom vozni. Po zastávkach v Nemecku, Rakúsku a Maďarsku zaparkuje vozeň Energy Union v piatok 28. augusta na košickej železničnej stanici. V čase od 16.00 do 19.00 ponúkne verejnosti výstavu s informačným panelom a interaktívnu platformu Gridio, ktorá bola v minulosti súčasťou výstav v parížskom Centre Pompidou, aj počas projektu Európske hlavné mesto kultúry v rakúskom Grazi. Gridio s výstavou bude verejnosti k dispozícii až do konca víkendu aj v OC Optima.

V sobotu vyvrcholí Energy Union na podujatí micro.Wilsonic ambicióznym vídžejským filmom britskej dvojice Coldcut. Na veľkom plátne sa bude striedať animácia s filmovými zábermi, či
úryvkami televízneho vysielania. Skvelá hudobná selekcia a premyslená dramaturgia video-filmu zaplnili párty arénu aj na nedávnom budapeštianskom festivale Sziget.

Wilsonic cielene podporuje lokálnu hudobnú scénu, aj preto na košickom micro.Wilsonicu Coldcut podporia domáce projekty ako Anupia, Teapot spolu s Isobutanom a Vili:am z populárnej kapely Puding pani Elvisovej. Brány Historickej radnice sa otvoria v sobotu 29. augusta už o 20.00 hodine.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/