(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Dopravný podnik dopraví deti bezpečne do školy
@ Aktuálne -> Doprava     Sep 02 2009 - 09:06 GMT
Obnovia školské autobusy pre mestské časti Kavečany, Pereš, Lorinčík, Poľov aj Luník IX. Špeciálne vozidlo so zdvižnou Plošinou bude voziť telesne postihnuté deti do škôl na Opatovskej.
KOŠICE 1. septembra (SITA) – So začiatkom nového školského roka Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) obnovuje aj tzv. školské autobusy. „Doprava pre školákov a študentov tak bude oveľa bezpečnejšia. A bezpečná doprava je naša najdôležitejšia priorita,“ uviedol generálny riaditeľ košického dopravného podniku Michal Tkáč. Školské spoje, resp. zachádzanie vybraných spojov z liniek MHD k základným školám bude platiť pre Mestskú časť Košice - Kavečany, Pereš, Lorinčík, Poľov aj Luník IX.

Spoj z linky č. 29 z Kavečian s odchodom o 7:22 a 7:33 bude zachádzať k Základnej škole Polianska a poobede od školy. Obnovený je aj školský spoj z Pereša s odchodom o 7:17 (bez zachádzky na Lorinčík), ktorý zachádza aj k zastávkam „DPMK“ a „Spoločenský pavilón“. Taktiež sa obnovuje spoj z Lorinčíka (bez zachádzky na Pereš) s odchodom o 7:24, zachádzať bude aj k zastávkam „DPMK“, „Spoločenský pavilón“ a od tohto školského roku aj k ZŠ Bernolákova - autobus zastavuje len na Idanskej ulici v križovatke s Bernolákovou ulicou. V popoludňajších hodinách pôjde spoj od ZŠ Bernolákova - autobus zastavuje len na križovatke na Idanskej ulici. Linka 25 bude zachádzať aj do mestskej časti Poľov. Obnovený je odvoz detí z Ludvíkovho Dvora do Šace. Zabezpečený je ranný odvoz detí zo sídliska Luník IX na Špeciálnu ZŠ Rovníková a Súkromné gymnázium Galaktická dvoma spojmi.

„Dopravný podnik v Košiciach bude aj naďalej zabezpečovať špeciálne vozidlo so zdvižnou plošinou pre Materskú školu, Špeciálnu základnú školu, Základnú školu, Stredné odborné učilište a Obchodnú akadémiu pre telesne postihnutých na Opatovská ulici č. 97,“ uviedol riaditeľ úseku dopravy DPMK Michal Dekánek.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/