(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Mesto predalo areál Casspos, vyrastie tu Industrial Park
@ Aktuálne -> Verejná správa     Sep 10 2009 - 08:52 GMT
Mesto predalo 14 ha pozemkov a jedenásť objektov. Industrial Park Košice –Šaca bude mať rozlohu 25 hektárov a má poskytnúť prácu okolo 1 200 ľuďom. Zástupca spoločnosti IPSA Vladimír Jalakša informoval, že v priebehu šiestich rokov tu chcú preinvestovať približne 98 miliónov eur.
KOŠICE 9. septembra (SITA) – Zmluvu o predaji nehnuteľností vo vlastníctve mesta Košice v bývalom areáli firmy Casspos pre spoločnosť IPSA, s. r. o., za 5,1 milióna eur podpísal dnes primátor František Knapík a zástupca spoločnosti IPSA Vladimír Jalakša. Agentúru SITA o tom informoval vedúci komunikačného referátu košického magistrátu Jaroslav Vrábeľ. Predaj schválilo v júni mestské zastupiteľstvo.

Predmetom predaja sú pozemky s rozlohou cca 14 hektárov a 11 objektov vo východnej časti priemyselnej zóny v priamej väzbe na areál U. S. Steel pri ceste Košice – Haniska. Zámer priemyselného parku je v súlade s územným plánom, ktorý v danej lokalite určuje funkcie výroby a skladov. Ako informoval Vrábeľ, jediným spoločníkom firmy IPSA je spoločnosť INGOS, a. s., ktorá vlastní pozemky v priamom susedstve s predávanými nehnuteľnosťami mesta. Dôvodom odkúpenia nehnuteľností mesta je rozšírenie priemyselného parku, ktorý INGOS pripravuje na svojich pozemkoch so zameraním na umiestnenie ľahkej a ťažkej strojárskej výroby, metalurgickej výroby, logistiky a skladových priestorov.

„V priemyselnom parku sa očakáva vznik 1 200 pracovných miest, čo považujeme za významné najmä v čase krízy. Dôležité tiež je, že investor zabezpečí rozvoj doteraz slabo využívaného územia v priamom susedstve so spoločnosťou U. S. Steel, ktoré je vhodné práve na priemyselnú výrobu. Hoci naším zámerom je, aby hlavným rozvojovým smerom Košíc bola znalostná ekonomika, tak rovnako by sme mali vytvárať aj podmienky pre rozvoj priemyslu. Tohto investora vnímame ako partnera so záujmom o dlhodobý rozvoj územia,“ vyjadril sa primátor František Knapík. Doplnil, že investícia prinesie samospráve okrem príjmu z predaja aj vyššie dane z nehnuteľností i podielové dane z príjmov z daní fyzických osôb vďaka novým pracovným miestam.

„V súčasnosti vlastníme v danej lokalite približne 11 hektárov pozemkov. Po úspešnom zrealizovaní kúpy nehnuteľností od mesta bude mať územie Industrial Park Košice - Šaca rozlohu spolu zhruba 25 hektárov. V súčasnosti prebiehajú schvaľovacie procesy pre stavby, ktoré pripoja priemyselný park ku všetkým potrebným inžinierskym sieťam. Začiatok výstavby je plánovaný na rok 2010 a predpokladaná potreba celkových investičných nákladov v priebehu šiestich rokov predstavuje čiastku okolo 98 miliónov eur,“ informoval zástupca spoločnosti IPSA Vladimír Jalakša.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/