(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: V prvý deň zbierky Dupačky vyzbierali štyristo kusov ošatenia
@ Aktuálne -> Zdravie     Sep 18 2009 - 12:23 GMT
Darkyňami v prvý deň boli predovšetkým mamičky a babičky, ktoré doniesli nielen šaty, ale aj topánočky, hračky, hry či knižky pre deti hospitalizované v košickej Detskej fakultnej nemocnici. Zbierka potrvá do 16. októbra.
KOŠICE 18. septembra (SITA) – V deň spustenia zbierky Dupačky v rámci podujatia Via Regia Day, organizovaného spoločnosťou FEMAN, sa vyzbieralo vyše 400 kusov ošatenia pre dojčatá a batoľatá hospitalizované v košickej Detskej fakultnej nemocnici. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa detskej nemocnice Viera Horniaková. Darkyňami boli predovšetkým mamičky a babičky, ktoré doniesli nielen šaty, ale aj topánočky, hračky, hry či knižky, ktoré deti nepochybne potešia, dodala Horniaková.

„Zbierku odštartovali spoločne riaditeľka detskej nemocnice Ingrid Urbančíková s riaditeľom spoločnosti FEMAN Eduardom Burašom. Malé modré dupačky po Burašovej dcérke vložili do kočiarika od azda najznámejšej košickej mamičky Anety Pariškovej. Moderátorka špeciálne kvôli zbierke merala cestu z Bratislavy a okrem šatočiek priniesla aj hračky a praktický kombinovaný kočiarik, v ktorom sa donedávna vozil jej synček Daniel. Pridal sa aj Pavol Hammel, legenda slovenskej populárnej hudby, ktorý do zbierky pridal detskú košieľku a prítomných potom zabával a tešil svojím umením. Vďaka však patrí všetkým darcom za každý donesený kúsok,“ informovala Horniaková.

Zbierka Dupačky potrvá až do 16. októbra. Detské šatstvo možno odovzdať každý pracovný deň v čase od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 15:00 na dvoch zberných miestach - na riaditeľstve detskej nemocnice a v kancelárii spoločnosti FEMAN na Zvonárskej 21 v Košiciach.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/