(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Tepláreň Košice ponúka bytovým spoločenstvám lacnejšie teplo
@ Aktuálne -> Verejná správa     Sep 29 2009 - 13:29 GMT
KOŠICE 29. septembra (SITA) – Až o tretinu lacnejšie teplo môžu získať bytové družstvá a spoločenstvá vlastníkov bytov, ktoré sa nachádzajú v blízkosti rozvodov spoločnosti Tepláreň Košice (TEKO), a. s., a to vďaka novému projektu košickej teplárne pod názvom Priame pripojenie - lacnejšie riešenie. Ako agentúru SITA informoval manažér pre vonkajšie vzťahy Marián Gladiš, dnes túto možnosť spoločnosť prezentovala potenciálnym záujemcom.

Podľa Gladiša má tepláreň v meste 140 kilometrov hlavných rozvodov, ideálna vzdialenosť priameho pripojenia bloku je do 50 metrov od hlavného rozvodu, ale nie je vylúčená ani väčšia.
„Cieľom projektu je ešte viac sa priblížiť ku koncovým odberateľom tepla v meste Košice, najmä k obyvateľom bytových domov. V rámci tohto projektu ponúkame bytovým družstvám a spoločenstvám vlastníkov bytov - v prípade, že ich bod napojenia je v blízkosti našich rozvodov - priame napojenie,“ informoval predseda Predstavenstva TEKO Ladislav Lazár. Dodal, že pre vlastníkov bytov z toho vyplýva viacero zaujímavých výhod.

„Tou najdôležitejšou je cena tepla. Vďaka priamemu napojeniu na tepláreň budú platiť za teplo a teplú vodu výrazne menej ako v súčasnosti. Podľa našich prepočtov dokážu ušetriť až tridsať percent v porovnaní so súčasnými cenami za teplo,“ spresnil Lazár.

„Už máme zoznam ulíc a blokov podľa jednotlivých mestských častí so vzdialenosťou do 50 metrov, čo by sa realizovalo v prvej etape. Tento zoznam dostali zástupcovia spoločenstiev na dnešnom stretnutí. Bude zverejnený spolu s ďalšími informáciami aj na našej internetovej stránke,“ povedal Gladiš.

Podľa Lazára vďaka priamemu napojeniu konečných odberateľov na tepláreň dokáže TEKO ešte viac zvýšiť spoľahlivosť svojich dodávok tepla a teplej úžitkovej vody. Pre tento projekt vytvorili špecializovaný tím odborníkov, ktorí sú pripravení poskytnúť záujemcom komplexné služby tak, aby bol celý proces priameho napojenia čo najrýchlejší a najjednoduchší. „Bytové družstvá a spoločenstvá vlastníkov bytov sa teda nemusia obávať žiadnych komplikovaných procesov,“ zdôraznil Lazár.

O vyjadrenie k tomuto zámeru agentúra SITA požiadala košický magistrát, pretože mesto je zriaďovateľom podniku Tepelné hospodárstvo, ktorý je centrálnym distribútorom tepla a teplej vody pre bytové domy. Ako vo vyjadrení uviedla hovorkyňa košického magistrátu Lucia Mihoková, mesto víta každú iniciatívu na trhu s dodávkou tepla, ktorá povedie k stabilizácii cien tepla, obnove tepelných zariadení a väčšej efektivite v dodávkach tepla na území mesta. „Za týmto účelom vykonáva aj podnik mesta Košice, Tepelné hospodárstvo s.r.o., pravidelne atomizácie výmenníkových staníc, rekonštrukciu teplovodných rozvodov a montáž regulačných zariadení na úsporu vstupných energií. Doterajší systém centralizovaného zásobovania teplom považujeme za najefektívnejší, o čom svedčí aj stálosť dodávok tepla počas nedávnej plynovej krízy. Pre košickú samosprávu je v prvom rade dôležitá spokojnosť jeho obyvateľov s ponúkanými službami, zámer spoločnosti TEKO mesto vyhodnotí,“ hovorí sa vo vyjadrení.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/