(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V prípade smrti rodičky vo štvrtok odvolacie konanie
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 13 2009 - 13:53 GMT
KOŠICE 13. októbra (SITA) - Na Krajskom súde v Košiciach je na štvrtok naplánované odvolacie konanie v prípade úmrtia tridsaťročnej pacientky na I. gynekologicko – pôrodníckej klinike Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach v decembri 2003. Krajský súd má rozhodnúť o odvolaní prokurátora proti rozsudku Okresného súdu Košice II, ktorý v apríli oslobodil lekárku nemocnice Ivetu R. (42), obžalovanú z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti s následkom smrti.

Podľa rozsudku prvostupňového súdu sa nedokázalo, že gynekologička počas svojej služby spôsobila nedbanlivosťou smrť rodičky tým, že jej neposkytla náležitú lekársku starostlivosť, ako to tvrdila obžaloba. Prokuratúra kládla gynekologičke za vinu, že z viacerých príznakov nerozpoznala prasknutie dolnej časti prednej strany maternice pacientky, v dôsledku čoho tehotná žena vykrvácala do dutiny brušnej a spolu s ňou zomrelo aj jej nenarodené dieťa.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/