(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Hasiči v Košickom kraji mali po rušnom dni pokojnejšiu noc
@ Aktuálne -> Rôzne     Oct 14 2009 - 08:41 GMT
KOŠICE 14. októbra (SITA) - Už pokojnú nočnú službu mali hasiči v Košickom kraji. Ako potvrdili dôstojníci operačných stredísk okresných riaditeľstiev HaZZ, po rušnom dni sa situácia s príchodom večera postupne upokojila. „Posledný výjazd k stromu padnutému na cestu vedúcu do Jasova sme mali večer pred siedmou. No cez deň to bolo hrozné, mali sme až dvanásť výjazdov priamo v meste a sedem výjazdov mali hasiči z okresu Košice-okolie. Pomáhať sme boli aj pri Hrhove, kde vietor vyvracal kamióny,“ informoval dnes ráno dôstojník operačného strediska HaZZ Košice František Rusnák. V meste padajúce stromy poškodili deväť áut.

„Noc už bola v Rožňavskom okrese pokojná. Posledný výjazd sme mali po polnoci o pol druhej k dopravnej nehode v meste. V priebehu služby cez deň sme však mali desať výjazdov, likvidovali sme stromy padnuté na cestu a vyslobodzovali sme medzi Hrhovom a Soroškou šesť kamiónov, ktoré vietor sfúkol z cesty. Potom na čas premávku v tomto úseku zastavila polícia,“ informoval službukonajúci dôstojník rožňavského operačného strediska HaZZ.

Desať výjazdov mali aj michalovskí hasiči. Ako uviedol dôstojník michalovského operačného strediska HaZZ Marián Hric, posledný výjazd mali večer o šiestej, odtrhnutý reklamný pútač ohrozoval ľudí. V noci už bol pokoj. „V priebehu dňa sme likvidovali popadané stromy a reklamné pútače a pomohli sme zabezpečiť dve strechy, ktoré poškodil silný vietor,“ povedal Hric.

„Posledný výjazd sme mali krátko pred pol deviatou. Boli sme likvidovať strom spadnutý na cestu pri obci Leles. Celkove sme počas služby mali šesť výjazdov,“ uviedol dôstojník trebišovského strediska HaZZ Ján Stropkai.

Ako uviedol dôstojník operačného strediska HaZZ v Spišskej Novej Vsi Ján Vozár, posledný výjazd mali krátko pred polnocou v Hnilčíku, kde boli likvidovať strom padnutý na cestu. „Okolo desiatej síce snežilo, ale sneh sa neudržal a nenarobil vážnejšie problémy, takže noc bola pokojná,“ povedal Vozár. Doložil, že počas služby mali štyri výjazdy.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/