(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Rózsa, Krajňák, Štveráček a Janočko v Bernarde
@ Kultúra -> Koncerty     Oct 16 2009 - 09:33 GMT
Slovensko-český projekt, ktorý funguje už skoro rok účinkoval na viacerých jazzových festivaloch doma aj v zahraničí. Spojenie jazzu a scénickej hudby v podaní špičkových profesionálnych muzikantov, sľubuje stàhujúci zážitok už 30.10. v Bernard Klube.

Snáď ani nemá význam sa nejako podrobnejšie rozpisovať o silnom hráčskom potenciáli, ktorým kvarteto disponuje. Oskar Rózsa, či Ondro Krajňák patria medzi naše najväčšie hráčske talenty. Takisto Ondøej Štveráček, hráč na tenorový saxofón, absolvent Konzervatória Jaroslava Ježka v Prahe, ktorého poznáte ako člena Big Bandov Gustava Broma, či Matúša Jakabčica, patrí medzi uznávaných a vyhľadávaných inštrumentalistov. Čo sa Martina Janočka týka, na máloktorom košickom hudobníkovi badať také hráčske pokroky ako práve na ňom. Fakt, že Martin na sebe tvrdo pracuje začína prinášať ovocie. Pritom skutočnosť, že sa po rokoch odpútal od partie hudobníkov okolo Mariána Čekovského a rozhodol sa ďalej hráčsky rásť po boku iných hudobných partnerov sa taktiež veľmi priaznivo podpísala pod jeho ďalší hudobnícky rast. A nakoniec i samotný fakt, že takpovediac „na vlastné tričko“ spískal celý tento projekt je len dôkazom, že má ambície presadzovať sa aj za hranicami regiónu, v čom mu možno len držať palce.

Igor PETRUŠKA
Foto: autor


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/