(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Zbierka Dupačky priniesla 1 300 kusov ošatenia
@ Aktuálne -> Zdravie     Oct 20 2009 - 13:13 GMT
KOŠICE 20. októbra (SITA) – Zbierka Dupačky priniesla malým pacientom z Detskej fakultnej nemocnice (DFN) Košice viac ako 1 300 kusov najrôznejšieho detského ošatenia. Ako dnes agentúru SITA informovala hovorkyňa detskej nemocnice Viera Horniaková, ochotní ľudia priniesli počas mesiac trvajúcej zbierky šatstva množstvo dupačiek, dojčenských košieľok, pyžamových a teplákových súprav, tričiek, mikín, dievčenských šiat a chlapčenských nohavíc, pančušiek, overalov, bundičiek, ale aj papučiek a topánok, množstvo hračiek, štvoro detských kočiarikov i dojčenskú váhu. Cieľom bolo pomôcť najmä rodinám najmenších hospitalizovaných pacientov zo sociálne slabších rodín.

„Maličké deti je nutné často prezliekať a hoci každý mesiac pre ne nakúpime veľké množstvo oblečenia, špeciálne nemocničné pranie jemné šatstvo ničí. Spotreba je obrovská a aj keď mnohí rodičia nosia vlastné šaty, deti zo sociálne slabých pomerov majú problém s ich dostatkom. Preto aj v ich mene ďakujeme všetkým darcom za každý odovzdaný kus. Svojou ochotou darovať šatstvo po odrastených potomkoch pomohli mnohým menej šťastným rodinám s chorými deťmi a prejavili občiansku solidaritu,“ konštatovala riaditeľka Detskej fakultnej nemocnice Košice Ingrid Urbančíková.

Zbierku po dohode s nemocnicou pripravilo a zorganizovalo košické združenie FEMAN. Štartovala 17. septembra na netradičnom podujatí FEMAN – VIA REGIA DAY a už prvý deň sa podarilo vyzbierať 403 kusov rôzneho detského ošatenia. Medzi ochotných darcov sa ako prví zaradili riaditeľ združenia FEMAN Eduard Buraš, legenda slovenskej populárnej hudby Pavol Hammel a Aneta Parišková. Záver zbierky si nenechal ujsť ani minister zdravotníctva Richard Raši, ktorý priniesol do nemocnice dve plné škatule šatočiek po svojich dcérkach. V košickej DFN je priemerne ročne hospitalizovaných 7 500 detí a ošetrených takmer 107 000 detských pacientov od novorodeneckého po dospelý vek. Vo veku do troch rokov je približne 3 200 detí.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/