(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Pokračuje pojednávanie v kauze znásilnenia s následkom smrti
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 11 2009 - 08:50 GMT
KOŠICE 11. novembra (SITA) – Na Okresnom súde Košice I je dnes naplánované pojednávanie v prípade znásilnenia s následkom smrti v rómskej osade Rudňany v okrese Spišská Nová Ves z decembra 2005. Prípad vrátil okresnému súdu Krajský súd v Košiciach, ktorý zrušil prvostupňový rozsudok nad Kristiánom K. (31), Bohušom T. (20) a Šimonom H. (25). Pojednávanie sa začína o 13. hodine.

Podľa obžaloby traja muži po vzájomnej dohode z garáže, kde sa konala diskotéka, násilím odvliekli dvadsaťročnú Barboru na smetisko na okraji osady. Jeden po druhom opité dievča znásilnili a nechali ležať na mieste. Barbora sama nevládala vstať a takmer vyzlečená v desaťstupňovom mraze zomrela na podchladenie. V máji 2007 okresný súd uznal vinným Kristiána K. a Bohuša T. Prvý dostal desať rokov väzenia, druhý štyri. Šimona H. oslobodil, lebo dospel k záveru, že skutok nespáchal. Bohuš T. sa odvolal. Kristián K. odvolanie nepodal, v jeho prípade je rozsudok právoplatný. Odvolanie podal aj prokurátor, ale proti oslobodeniu Šimona H. Krajský súd rozsudok preskúmal a v niektorých častiach zrušil. Prvostupňovému súdu nariadil doplniť dokazovanie, napríklad výsluchom ďalších obyvateľov osady.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/