(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Krv zatiaľ darovalo 870 študentov
@ Aktuálne -> Zdravie     Nov 16 2009 - 15:01 GMT
KOŠICE 16. novembra (SITA) – Do Študentskej kvapky krvi sa dnes zapojilo aj 40 študentov z Krompách, kam košické pracovisko Národnej transfúznej služby vyslalo mobilnú odberovú jednotku. Agentúru SITA o tom dnes informovala vedúca lekárka košického pracoviska transfúznej služby Jitka Máčalová. Ako uviedla, od 12. októbra, keď sa v Košiciach začala Študentská kvapka krvi, prišlo dodnes darovať krv 2 350 darcov. Do kvapky sa zapojilo 870 študentov stredných a vysokých škôl, z čoho až 514 darovalo krv prvýkrát.

Študentskú kvapku krvi organizuje SČK v spolupráci s Národnou transfúznou službou. „Tí, ktorí ešte majú chuť darovať krv v rámci študentskej kvapky, majú šancu tak urobiť do piatka, krvi totiž nie je nikdy dosť,“ povedala Máčalová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/