(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
FUTBAL: V Košiciach nový štadión tak skoro nebude
@ Aktuálne -> Šport     Nov 25 2009 - 13:43 GMT
KOŠICE 25. novembra (SITA) - V Košiciach nebudú mať v najbližšom čase nový futbalový štadión, ktorý mal byť súčasťou multifunkčného centra vo Všešportovom areáli. Podľa informácií v stredajšom vydaní regionálneho denníka Korzár sa aj napriek pôvodným plánom s určitosťou nezačne s jeho výstavbou v tomto roku a údajne je otázne, či sa začne stavať na budúci rok.

Košický primátor a zároveň viceprezident MFK Košice František Knapík tvrdí, že mesto naďalej počíta s výstavbou štadióna za predpokladu jeho financovania výlučne súkromným investorom. "Projekt multifunkčného centra vo VŠA je zatiaľ v štádiu územnoplánovacej prípravy. Platnosť stavebných povolení je zo zákona dva roky, čiže môžeme stavať do dvoch rokov od nadobudnutia právoplatnosti stavebného povolenia," citoval Korzár Knapíka.

Podľa prezidenta MFK Blažeja Podoláka je najvážnejším problémom výstavby zatiaľ neschválený územný plán vo VŠA: "Momentálne sme zastavili aktivity ohľadom výstavby nového štadióna. Už rok sa na VŠA mení územný plán mesta, a preto sa my nevieme pohnúť ďalej. Mesto i my máme záujem o výstavbu, ale zrejme to už nebude také veľkolepé, ako sme plánovali pred krízou. Tento rok a ani v blízkej budúcnosti sa s najväčšou pravdepodobnosťou nič stavať nebude."

Štadión by mala s celkovými nákladmi maximálne 28 miliónov eur stavať spoločnosť E Side Property Limited. "Žiaľ, z našej strany nie sú splnené podmienky. Tým pádom ani oni nemôžu začať bez nášho zadania nič robiť. Po schválení územného plánu týkajúceho sa VŠA by sme do troch mesiacov vedeli dať investorom konkrétnu ponuku a podpísať s generálnym dodávateľom zmluvu o výstavbe. Ak by všetko dobre išlo, hádam zhruba za dva roky by sa toto multifunkčné centrum vrátane štadióna dalo postaviť. V takom prípade by sme ešte ďalšie tri sezóny museli hrať na štadióne Lokomotívy, ktorý však už dlhší čas nevyhovuje a je potrebné doň neustále investovať," dodal B. Podolák.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/